S-a descoperit cum s-a dopat Simona Halep! Mesajul care produce cutremur în sportul românesc

Radu Bordei 01.02.2023, 17:09
S-a descoperit cum s-a dopat Simona Halep! Mesajul care produce cutremur în sportul românesc

Noi teorii circulă în cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Sportiva noastră a fost depistată cu roxadustat și a fost suspendată temporar. Românca așteaptă să fie judecată, iar fanii speculează asupra motivului pentru care substanța a ajus în organismului Simonei.

Simona Halep trebuie să fie atentă. Acest lucru ar putea să reprezinte salvarea ei

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon a rămas surprinsă când a aflat că a fost depistată cu roxadustat. Simona a anunțat că va căuta să își demonstreze nevinovăția și fanii caută și ei posibile cauze pentru care s-a petrecut acest lucru. Și comunitatea de pe Twitter a descoperit un element tulburător, care poate decide cazul. Un fan din SUA a anunțat că o prietenă de-a lui, patinatoare de performanță, a fost depistată cu substanță similară și s-a demonstrat că motivul ar fi fost machiajul.

Suporterii români au preluat această informație și-au descoperit că există multe produse de îngrijire a pielii de pe piața românească în care se găsește roxadustat. Dacă Simona va demonstra că nu a ingerat intenționat substanța, mai ales dacă nu a fost vorba de suplimente, atunci suspendarea ar cădea.

Fostul lider mondial cade în clasamentul WTA

WTA a publicat la două zile după finala Australian Open noua ierarhie mondială a circuitului feminin. După triumful de la Melbourne, Aryna Sabalenka a ajuns pe poziţia a doua în lume, câştigând trei poziţii faţă de ultimul, clasament dat publicităţii în urmă cu două săptămâni.

Ea nu a putut să o depăşească şi pe Iga Swiatek, lider incontestabil chiar şi după ce a părăsit primul grand slam al anului în optimile de finală. În top ten a ajuns finalista comeptiţiei de la Antipozi, Elena Rybakina. Ea are a 25-a clasată înaintea Australian Open, însă a avansat 15 locuri în ierarhie odată cu performanţa înregistrată în acest început de an.

Chiar dacă s-a temut că va cădea şi mai mult în urma neparticipării ei la primul turneu major din 2023, Simona Halep a pierdut doar trei locuri în ierarhie. Este pe 15 şi rămâne cel mai bine clasată româncă din top.

Ce urmează pentru Halep

Luna ianuarie a fost deja a cincea în care Simona nu a disputat niciun meci în circuitul feminin. Ea a fost suspendată după ce a fost depistată pozitiv în urma unui control anti doping efectuat la ultima ediţie a US Open.

Sportiva de 31 de ani plăteşte pentru faptul că în corpul ei a fost identificată o substanţă interzisă, roxadustat. Dumitru Dragomir a lansat recent o ipoteză uluitoarea legată de această situaţie.

Dar pot să bag mâna în foc că Halep nu a luat cu bună știință ce a luat! Ori a fost o răzbunare din partea apropiaților lui Mouratoglou, a soției lui. Nu pot să dezvolt. Poate să fie și așa! Nu că nu exclud, aș accentua pe chestia asta. Da, sigur că era geloasă. Poți să cazi din cauza unei greșeli sau chiar a unei răzbunări. Să știi de la mine: dacă faci un sondaj în această țară, 95% sunt de partea ei, au fost cuvintele fostului şef al LPF pentru Fanatik.

Urmăriți Playsport.ro și pe