Tun financiar dat de Simona Halep în plin scandal de dopaj. A cheltuit aproape 100.000 de euro, dar va obține o avere pe el

Dragos Stefanescu 30.01.2023, 11:00
Tun financiar dat de Simona Halep în plin scandal de dopaj. A cheltuit aproape 100.000 de euro, dar va obține o avere pe el

În ciuda faptului că pe plan sportiv se află într-o situașie ingrată, Simona Halep are succes în afaceri. Familia sa a achizionat recent un teren a cărui valoare va crește semnificativ în următorii ani.

Simonei Halep îi merg de minune afacerile

Simona Halep este suspendată temporar din tenis în urma scandalul de dopaj în care a fost implicată. Românca așteaptă cu nerăbdarea judecarea cazului său și speră să revină cât mai repede pe teren.

Dacă pe plan sportiv lucruile nu stau deloc bine pentru Simona, afacerile merg ca pe roate pentru familia Halep. Recent, firma deținută de Stere Halep a achizionat un teren extrem de valoros în orașul  Murfatlar. Tatăl Simonei a câștigat licitația după ce a oferit cel mai mare prețt pentru terenul de 1.770 de mp. Se pare că firma lui Stere Halep a plătit nu mai puțin de 95.200 de lei cu TVA. Tot în Murfatlar, firma familiei Halep a concesionat în anul 2011, pentru o perioadă de 49 de ani, un teren de 4.373,â,56 mp. Potrivit Ziuaconstanța.ro, pe acest teren se va construi o parcare.

Simona Halep, cădere liberă în clasamentul WTA după finala de la Australian Open

Sâmbătă, 28 ianuarie, în finala feminină de la Australian Open s-au înfruntat Aryna Sabalenka (24 de ani, 5 WTA) și Elena Rybakina (23 de ani, 25 WTA).

Rybakina a început excelent meciul și și-a adjudecat primul set după doar 34 de minute cu scorul de 6-4. În setul al doilea Sabalanka și-a impus jocul și a câștigat cu 6-3. În setul decisiv bielorusa și-a continuat revenirea spectaculoasă. Aryna s-a impus cu scorul de 6-4. Principalul atu al Arynei a fost serviciul , ea reușind nu mai puțin de 17 ași în acest meci. Astfel, după două ore și jumătate de joc Aryna Sabalenka a câștigat partida cu scorul de 3-6, 6-4, 6-3. Ea a cucerit astfel primul titlu de Grand Slam din carieră.

În urma succesului de la Melbourne, Sabalenka va primi 2.000 de puncte în clasamentul WTA dar și un cec în valoare de 2.052.750 dolari. Ea va urca de luni pe locul 2 în clasamentul mondial, aceasta fiind cea mai bună clasare a sa din carieră.

De partea cealaltă, Elena Rybakina va fi recompensată cu 1.300 de puncte WTA și 1.121.250 dolari. Kazaha va urca pe locul 10 mondial. Pe parcursul turenului de la Melbourne Rybakina a devansat-o în ierarhia WTA pe Simona Halep, care va coborî până pe locul 15. În următoarele săptămâni este foarte probabil ca Simona să mai coboare în clasamentul mondial având în vedere că încă este suspendată.

Urmăriți Playsport.ro și pe