S-a deslușit misterul! De ce joacă Gavi de la Barcelona cu șireturile desfăcute! Xavi a venit cu explicația: „Asta mi-a spus și sper să continue la fel!”

Olteanu Ștefan 03.05.2022, 21:00
S-a deslușit misterul! De ce joacă Gavi de la Barcelona cu șireturile desfăcute! Xavi a venit cu explicația: „Asta mi-a spus și sper să continue la fel!”

Xavi Hernandez (42 de ani) a deslușit misterul cu privire la întrebarea pe care și-au pus-o toți suporterii echipei FC Barcelona și nu numai: de ce joacă Gavi cu șireturile desfăcute? Puștiul de 17 ani a fost surprins în postura inedită și la ultima partidă din La Liga, câștigată de catalani cu 2-1 împotriva lui Mallorca.

Xavi a deslușit misterul la ultima conferință de presă. Antrenorul lui FC Barcelona a dezvăluit de ce joacă Gavi cu șireturile desfăcute

Anumiți jucători din fotbalul mondial au obiceiul de a se face remarcați cu diverse gesturi unice, iar recent a fost deslușit misterul în ceea ce îl privește pe Gavi, care la FC Barcelona joacă aproape de fiecare dată cu șireturile desfăcute.

Nu este singurul care apelează la astfel de tactici pentru a ieși în evidență. De exemplu, Jack Grealish de la Manchester City s-a făcut remarcat de-a lungul anilor cu un gest similar: joacă fără apărători și cu jambierele lăsate până aproape de nivelul gleznelor.

Jack Grealish a preluat ideea de la George Best, un fost internațional de legendă al Irlandei de Nord, după ce a văzut un documentar despre cariera acestuia.

Revenind la Gavi, Xavi a explicat că puștiul Barcelonei joacă fără să își încheie șireturile, deoarece a spus că așa se simte mai confortabil. Iar atâta timp cât Gavi dă randament pe teren, Xavi nu poate decât să fie mulțumit:

A spus că se simte confortabil așa. Îi este bine așa. Nu trebuie să ne îngrijorăm. Poate că dacă ar fi legate nu ar mai juca atât de bine! Este incredibil cât de matur este pentru un jucător de 17 ani. Mai are multe lucruri de îmbunătățit. Dar este un spirit ambițios și foarte competitiv”, a declarat Xavi, după Barcelona – Mallorca 2-1.

FOTO. Gavi, surprins cu șireturile desfăcute în Barcelona - Mallorca 2-1
FOTO. Gavi, surprins cu șireturile desfăcute. Barcelona – Mallorca 2-1

Xavi a profitat de moment pentru a-i transmite și un mesaj important lui Gavi. „Sper că își va reînnoi contractul!”

Cu o cotă de 60.000.000 de euro, potrivit Transfermarkt, dar și cu 6 prezențe în naționala mare a Spaniei, Gavi este unul dintre jucătorii în jurul căruia Xavi vrea să construiască o nouă echipă de succes pentru FC Barcelona.

Gavi este deja un jucător cheie în „unsprezecele” antrenorului. În acest sezon a evoluat nu mai puțin de 44 de meciuri, reușind să înscrie două goluri și să ofere 6 pase decisive.

Însă, în ciuda acestor performanțe remarcabile, Barcelona are motiv să tremure. Contractul lui Gavi expiră în iunie 2023, iar din iarna viitoare va putea să semneze din postura de jucător liber cu orice echipă.

Clubul de pe Camp Nou lucrează deja de luni bune pentru a-i prelungi contractul, însă fără succes. Astfel, Xavi a profitat de întrebarea pe care a primit-o la ultima conferință de presă și i-a transmis un mesaj indirect lui Gavi:

Sper că își va reînnoi contractul. Să vedem dacă se va întâmpla cât de curând. După Araujo, sper ca el să fie următorul. Am spus deja că este fundamental pentru echipă”, a mai declarat Xavi.

Dacă va semna prelungirea, lui Gavi i se va stipula în contract, cel mai probabil, o clauză de 1 miliard de euro. Așa s-a întâmplat în cazul lui Ansu Fati, Pedri sau Ronald Araujo, ultimul care a semnat.

Xavi pregătește o chetă la FC Barcelona pentru a obține semnătura lui Gavi. „Dacă e necesar, punem toți bani”.

Urmăriți Playsport.ro și pe