S-a găsit cauza testului pozitiv la Simona Halep. Românca ar avea pregătită o apărare beton la procesul în care urmează să-i fie decis viitorul carierei

Gabriel-Alexandru Ioniță 03.12.2022, 18:09
S-a găsit cauza testului pozitiv la Simona Halep. Românca ar avea pregătită o apărare beton la procesul în care urmează să-i fie decis viitorul carierei

Specialiștii angajați de Simona Halep pentru a-i pregăti o apărare solidă în cazul de dopaj în care este implicată susțin că au găsit o „pistă” care poate asigura succesul în această speță. Fostul lider WTA a apelat în acest „dosar” la o firmă franceză de toxicologie și farmacologie.

Simona Halep pare că are parte de o apărare extrem de solidă în scandalul de dopaj

Iar, potrivit prosport.ro, angajații acestei firme susțin că au găsit indicii solide care conduc spre ideea că Simona Halep ar fi ajuns să ingereze acel Roxadustat din cauza unor suplimente nutritive pe care le-a folosit în perioada desfășurării ediției din acest an a turneului de la US Open.

Se pare că acele suplimente nutritive ar fi conținut anumiți compuși care nu ar împlini „criteriile de puritate” ale substanțelor. Și astfel s-ar fi ajuns ca jucătoarea de 31 de ani din Constanța să fie depistată pozitiv la Roxadustat la testul doping pe care l-a efectuat pe data de 29 august, la turneul de la Flushing Meadows.

Conform sursei citate, acele produse nutritive ar fi avut o compoziție neconformă cu normele în vigoare. De asemenea, nici caracteristicile de fabricație, prezentarea și etichetarea produselor nu ar fi fost așa cum ar fi trebuit. Astfel, dacă reprezentanții Simonei Halep vor reuși să îi convingă de aceste lucruri pe cei care vor judeca acest caz, atunci românca are șanse destul de mari să scape de suspendare.

Specialiștii angajați de Halep se pare că au testat prin metoda numită „Nutrition Genome” acele substanțe nutritive folosite de jucătoare la acel moment. Testele au fost efectuate la laboratoare acreditate de către „Laboratoire Antidopage Francais”.

Românca a avut o atitudine destul de degajată în timpul acestui scandal

Există deci semne care indică faptul că Simona Halep ar avea pregătită o apărare excelentă în acest caz. Poate acesta să fie motivul pentru care ea nu s-a agitat foarte mult până acum de la izbucnirea acestui scandal.

Recent, Cristian Jura, arbitru român la TAS, a dezvăluit chiar că este surprins de faptul că Halep nu a încercat deloc să ia legătura cu reprezentanții acestui for de la izbucnirea acestui scandal. El a explicat că atitudinea fostului lider WTA i se pare mult prea lejeră pentru situația în care se află.

Analiza arbitrului român de la TAS

„Din informațiile mele, nu există niciun fel de indiciu pe această temă la TAS. De altfel, tribunalul a anunțat acum aproape o lună că Simona Halep nu a făcut niciun demers legal către această instituție juridică.

Nu știu să se fi schimbat nimic de atunci încoace. Dar cred că cele 20 de zile pe care Halep le avea la dispoziție pentru a contesta suspendarea sa prin intermediul agenției Sport Resolutions au trecut!

Cel mai probabil, Simona Halep a ales o strategie mai puțin transparentă. Poate la sugestia celor apropiați, poate sub influența echipei de avocați pe care și-a ales-o. Există și o asemenea procedură, prin care ceri forului respectiv ca situația să-ți fie analizată fără a da publicității niciun fel de amănunte. Dacă s-a ales o asemenea variantă, cei implicați vor decide când anunță rezultatele finale.

Însă strategia în cauză, chiar și una netransparentă, nu înseamnă nimic. Orice sportiv e liber să-și aleagă propria cale de rezolvare a diferendelor de acest tip.

Spre deosebire de Simona Halep, Sharapova a ales atunci să facă cât mai transparent tot procesul. Și a comunicat, pe rețelele sale sociale, aproape fiecare pas.

Însă și cazul rusoaicei a fost diferit de al cel al româncei. Totuși, tăcerea Simonei Halep mă miră un pic!”, a spus Cristian Jura potrivit playtech.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe