Simona Halep a pierdut procesul chiar dacă i-a avut alături pe Ion Țiriac și Ilie Năstase. Momentul în care Mugur Isărescu s-a luptat cu elita tenisului românesc – REMEMBER

Andrei Alexandra 03.12.2022, 11:28
Simona Halep a pierdut procesul chiar dacă i-a avut alături pe Ion Țiriac și Ilie Năstase. Momentul în care Mugur Isărescu s-a luptat cu elita tenisului românesc – REMEMBER

La începutul anului 2019, Simona Halep a pierdut un proces împotriva Băncii Naționale Române, în care a fost implicată alături de Ion Țiriac și Ilie Năstase, dar și de alte nume importante din tenisul românesc. Totul a plecat de la o nemulțumire a miliardarului Ion Țiriac, cu privire la felul în care erau administrate Arenele BNR din centrul Bucureștiului.

Simona Halep, Ion Țiriac și Ilie Năstase, învinși de Mugur Isărescu în procesul intentat împotriva BNR

Au trecut mai bine de doi ani și jumătate de când Simona Halep, Ion Țiriac și Ilie Năstase, împreună cu alți sportivi din tenisul românesc, au pierdut procesul împotriva Băncii Naționale Române și a lui Mugur Isărescu, economist care ocupă funcția de guvernator al BNR din anul 2000.

Totul a pornit în decembrie 2017, când Ion Țiriac, nemulțumit de faptul că nu își mai poate organiza turneul de tenis la Arenele BNR din centrul Bucureștiului, a ales să înceapă o luptă împotriva Băncii Naționale Române. Respectivele arene nu mai puteau fi folosite, deoarece ISU a refuzat să mai acorde aviz de funcționare, din cauza situației deplorabile în care acestea se aflau.

Ion Țiriac a cerut ca Arenele să intre în patrimoniul statului și ulterior reincluse în circuitul sportiv, însă Banca Națională Română nu a fost de acord. Terenul respectiv, din str. Dr. Staicovici nr. 42-48, este proprietatea BNR din anul 1946, iar Arena Centrală de tenis, dar și alte construcții din complexul sportiv, au intrat în posesia BNR începând cu anul 1991, când au fost preluate de la Ministerul Tineretului și Sportului.

În lupta pornită, Ion Țiriac i-a atras alături de el pe Ilie Năstase, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Horia Tecău și mulți alții:

„Sunt documente pe care noi le-am prezentat Judecătoriei Bucureşti. Deci începem procesul împotriva Băncii Naţionale a României.

Cine suntem? Suntem nişte sportivi care am fost, nişte sportivi care suntem și, dacă este nevoie, în următoarele săptămâni, pot să adun până la 200.000 de semnături ale sportivilor care vor fi”, declara Ion Țiriac, în încercarea de a reinclude Arenele BNR în circuitul sportiv.

Mugur Isărescu ar fi cerut daune de aproximativ 35 de milioane de lei

Ion Țiriac nu a avut câștig de cauză în procesul intentat împotriva Băncii Naționale Române. Tribunalul București a respins solicitarea sportivilor ca „lipsită de interes” și totodată a respins-o și pe cea a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, după ce acesta din urmă ar fi solicitat daune morale de aproximativ 35 de milioane de lei.

„S-a dat sentința. Nu au avut calitate procesuală. Nu știu dacă s-a scris motivarea. Asta a fost povestea, noi n-am declanșat nicio acțiune”, declara, la acel moment, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

În 2019, Bucharest Open s-a disputat la Budapesta

Din cauza faptului că Arenele BNR au fost impracticabile, iar Ion Țiriac a pierdut procesul menționat, în 2019 turneul Bucharest Open a fost mutat de miliardar la Budapesta.

„23 de ani am făcut turneul. 23 de ani am reparat la acel stadion atât cât am putut. Nu aveam dreptul să facem mai mult. Nu era proprietatea noastră. Nu am nimic cu BNR, cu domnul Isărescu.  Dar nu o să înțeleg niciodată de unde atâta învrăjbire cu acel stadion. Mă stupefiază că nu s-a autosesizat nimeni până acum.

Acea proprietate a fost luată ilicit de BNR. Guvernul… Nu și-a dat nimeni acordul de vânzare. Din ce știu, Senatul a aprobat legea ca proprietatea să treacă în mâinile statului. Dar până acum nu a pus-o la vot. Acum este târziu, turneul se va juca la Budapesta în 2019”, mai declara Ion Țiriac.

Urmăriți Playsport.ro și pe