S-a închis ușa FRF pentru Adrian Mutu. Declarația lui Mihai Stoichiță nu mai lasă loc de interpretări

Bădulescu Silvian / 13.10.2021, 13:09
S-a închis ușa FRF pentru Adrian Mutu. Declarația lui Mihai Stoichiță nu mai lasă loc de interpretări

Mirel Rădoi a anunțat după partida cu Armenia că nu își va prelungi contractul de selecționer al naționalei, scadent în luna noiembrie. Meciurile cu Islanda și  Liechtenstein vor fi ultimele partide pe banca reprezentativei de seniori.

Adrian Mutu NU este una dintre soluții

„Briliantul” i-a urmat lui Rădoi la naționala under-21, dar nu același lucru se va întampla și la seniori. Federația Română de Fotbal, prin intermediul lui Mihai Stoichiță, director tehnic, anunță că acesta nu este o variantă pentru banca naționalei.

„Probabil că Adrian va primi un contract… am înțeles din Ungaria, de la o echipă bună!” a declarat acesta

Adrian Mutu a fost selecționer al naționalei under-21 între 2019 și 2021. În acest interval, el a reușit calificarea la turneul final de tineret ce a avut loc în Ungaria și Slovenia. În grupa A, alături de Ungaria, Olanda și Germania, România a terminat neînvinsă. Totuși, nu a fost suficient pentru a trecere în fazele eliminatorii, după o victorie împotriva vecinilor noștri și două egaluri cu olandezii și germanii. Florin Bratu i-a succedat acestuia la cârma reprezentativei de juniori.

Ce urmează pentru antrenorul Adrian Mutu?

După încheiarea aventurii de la tineret, Adrian Mutu a devenit antrenorul echipei FC Universitatea Craiova 1948. Aceștia au promovat de pe primul loc din liga secundă la sfârșitul sezonului 2020-2021. Relația dintre antrenor și echipă n-a durat decât 11 etape, acesta fiind demis după derby-ul cu CS Universitatea Craiova, scor 0-2. Bilanțul acestuia a fost de 3 victorii, 3 egaluri și 6 înfrângeri. Aici se adaugă și victoria din Cupa României, contra celor de la Petrolul Ploiești, scor 0-1.

„În momentul de față vreau să mă analizez puțin, să înțeleg ce am făcut bine și ce am făcut rău. E prea devreme să spunem ce puteam face mai bine. Eu, ca jucător, am fost norocos! Ca antrenor, ba, sunt ghinionist. Mă gândesc la Campionatul european, dacă intra capul lui Pașcanu din meciul cu Olanda?” au fost cuvintele celui ce era poreclit „Briliantul”

În acest moment, se pare că Adrian Mutu va lua o pauză de câteva luni. Totuși, acesta se va gândi în cazul în care va primi o ofertă concretă. El n-ar refuza nici o ofertă din Liga a 2-a, în funcție de seriozitatea proiectului. Totuși, obiectivul principal pentru el este echipa națională.

„Echipa națională mare va fi un obiectiv pentru mine, dar nu acum. Pe viitor aș prelua și o echipă de Liga a 2-a, de ce nu? De ce să nu accept un proiect care are stabilitate?” a încheiat acesta.