Motivul secret care l-a făcut pe Mirel Rădoi să-și anunțe plecarea de la echipa națională a României

Moldoveanu Camelia / 13.10.2021, 11:56
Motivul secret care l-a făcut pe Mirel Rădoi să-și anunțe plecarea de la echipa națională a României

Mirel Rădoi a anunțat că se desparte de echipa națională a României. Aceasta a explicat în conferința de presă de după meciul câștigat cu Armenia, scor 1-0, că nu are de gând să-și mai reînnoiască înțelegerea cu FRF care expiră în luna noiembrie. Mihai Stoichiță a mărturisit care ar fi, de fapt, motivul secret al declarației selecționerului.

Mirel Rădoi se poate răzgândi? Stoichiță crede că da

În conferința de după victoria cu Armenia, Mirel Rădoi a șocat pe toată lumea când a anunțat că este ultimul său meci la națională. Selecționerului îi expiră contractul în luna noiembrie și nici nu vrea să mai audă de o prelungire. Mihai Stoichiță, directorul tehnic FRF, crede că selecționerul o să rămână la națională. Mai mult, oficialul este de părere că Mirel Rădoi și-ar fi anunțat plecarea doar pentru a le da jucătorilor o lecție și pentru a-i motiva în meciurile cu Islanda și Lichtenstein din preliminariile CM 2022.

Mirel va avea o întâlnire cu președintele, cu mine și vom pune la punct anumite lucruri. Orice lucru se poate întoarce. Eu cred că va reveni la sentimente mai bune și va continua la echipa națională.

Trebuie să ne lăsați să vorbească președintele cu el, să vorbesc și eu cu el. Poate e un joc psihologic pe care îl face Mirel. E foarte important ca Mirel să-i capaciteze ca până acum.

Poate jocurile au avut această diferență de agresivitate, de determinare, de dorință de a juca în România. Eu cred că putem să-l întoarcem pe Mirel, asta e dorința Federației”, potrivit Digisport.

Află de pe playsport.ro, în exclusivitate, cum au stat lucrurile, de fapt, la echipa națională a României.

„Nici măcar soția nu mă poate întoarce”

După victoria cu Armenia, Mirel Rădoi s-a prezentat în fața jurnaliștilor, aparent, extrem de relaxat și jovial. Poate printre puținele dăți în care a făcut un adevărat show de la pupitrul de selecționer. Imediat după ce a anunțat că nu o să mai continue la echipa națională, indiferent de rezultatele echipei, un val de întrebări s-a năpustit asupra lui. Era și firesc. A răspuns multor curiozități, ba chiar l-a numit pe Cosmin Olăroiu în locul lui (cu un ușor gest teatral de fâstâceală). Cu toate acestea, Mirel Rădoi nu a spus foarte multe despre motivele care l-au determinat să pună punct acestei experiențe.

Nu mă poate întoarce nimic, nici măcar soția. Și dacă Federația ar face o ofertă, nu aș accepta. E un ciclu care se termină. Federației nu am ce să-i reproșez. Am ezitat la început să vin la echipa națională pentru că aș fi vrut să termin campania pe care am început-o la tineret. Văzând lucrurile care s-au întâmplat acolo, m-am ambiționat și am acceptat să vin la echipa mare.” a declarat Mirel Rădoi, după partida cu Armenia.

Gabriel Berceanu, ofițer de presă al FRF și parte a echipei playsport.ro, semnează materialul „Mirel Rădoi este unul dintre noi”. Jurnalistul a mărturisit mai multe detalii din spatele camerelor care stau mereu îndreptate către selecționer.

Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda