S-a marcat golul 10 000 din Champions League! Cine a fost primul marcator

Bogdan Solomon 29.11.2023, 23:06
S-a marcat golul 10 000 din Champions League! Cine a fost primul marcator

Cea de-a cincea rundă a grupelor Champions League a consemnat un adevărat record. S-a înscris golul cu numărul 10000 din istoria competiției, iar autorul este o legendă a fotbalului european.

S-a înscris golul 10 000 în Champions League. Sergio Ramos, marcatorul

Momentul istoric a fost consemnat în meciul Sevilla – PSV din grupa B. Chiar dacă echipa sa a cedat, scor 2-3, Sergio Ramos a rămas cu o amintire plăcută.

Reușita sa din minutul 24 – venită în urma centrării perfecte expediate de Ivan Rakitic – a avut o semnificație cu totul și cu totul specială. Mai exact, s-a ajuns astfel la golul cu numărul 10000 din cea mai importantă competiție intercluburi. Meciurile din preliminarii nu intră în această categorie.

UEFA Champions League a luat ființă în 1992, înlocuind fosta Cupă a Campionilor. Primul gol a fost marcat cu 31 de ani în urmă și i-a aparținut lui Daniel Amokachi, care îmbrăca atunci tricoul formației belgiene Club Brugge.

Tot împotriva lui PSV, Ramos a bifat meciul cu numărul 141 din postura de titular în Champions League și a urcat pe poziția a doua în  topul jucătorilor care au participat la cele mai multe ediții ale competiției, cu 18 prezențe. Recordul îi aparține fostului portar Iker Casillas, cu 20 de prezențe.

Ramos a fost aproape să evolueze în Premier League

Sergio Ramos a plecat de la Real Madrid în 2021, după nu mai puțin de 16 sezoane, dar ar fi putut face acest pas mult mai devreme. Manchester United a încercat să-l transfere și a fost foarte aproape de reușită, mai ales că tatăl său este un fan înfocat al echipei.

Se întâmpla chiar în 2014, anul de care se leagă unul dintre cele mai importante momente din cariera sa. Vorbim despre golul de poveste marcat în poarta rivalei formației blanco, Atletico, în finala Champions League.

„Am fost aproape să joc pentru United. Tatăl meu este un mare fan al acelei echipe, dar am rămas unde trebuia, Real Madrid. În ciuda tuturor, îmi mențin admirația pentru club, pentru Premier League și pentru jucătorii săi. Ritmul de joc este diferit. Este o ligă din care cu toții putem învăța multe. Am fost fericit să rămân la Madrid, iar acum sunt fericit să fiu la Sevilla”, dezvăluia fundașul spaniol, nu cu mult timp în urmă.

Zvonuri despre un transfer la Manchester United au existat și în 2021, dar Cristiano Ronaldo ar fi fost cel care s-ar fi opus. Motivul? Portughezul nu l-a iertat că a refuzat să-i sară în ajutor când a trebuit să plece la Juventus. Un singur cuvânt l-ar fi determinat pe Florentino Perez să-l păstreze, având în vedere influența de care se bucura ibericul în acea perioadă.

Urmăriți Playsport.ro și pe