S-a născut o nouă stea a tenisului cu sânge românesc. Cine este Maria Mateaș

Dragos Stefanescu 21.08.2021, 21:26
S-a născut o nouă stea a tenisului cu sânge românesc. Cine este Maria Mateaș

În ultimii ani tenisul românesc a adus în ”sportul alb” mondial jucătoare de mare valoare. Există însă câteva tenismene cu origini românești care au ales să reprezinte alte țări. Maria Mateaș este noua stea a tenisului care are sânge românesc și care nu reprezintă România.

Maria Mateaș este noua stea a tenisului

Maria Mateaș (22 de ani) s-a născut la Oradea. Ulterior aceasta s-a mutat în Statele Unite ale Americii, în statul Massachusetts. După Bianca Andreescu și Emma Răducanu, Mateaș este a treia sportivă cu origini românești care nu reprezintă România.

Sportiva cu origini românești a debutat în tenis acum cinci ani, la turneul american de zgură Bank of the West Classic. Maria Mateaș încearcă să ajungă pe o poziție cât mai înaltă în clasamentul WTA. Momentan sportiva se află pe locul 342 WTA, cu 178 de puncte. Cea mai bună clasare a Mariei a fost acum trei ani, când se poziționa pe locul 284 WTA.

Maria Mateaș a fost invitată la Turneul de la Cleveland, primind un wildcard din partea organizatorilor. Aceasta o va înfrunta în primul tur pe slovena Polona Hercog (85 WTA).

Conform celor de la WTA, Maria Mateaș a câștigat aproximativ 63.000 de dolari din tenis până acum. Mateaș nu a reușit niciodată să câștige un turneu la simplu.

Bianca Andreescu și Emma Răducanu

Tenisul românesc putea fi mult mai bogat dacă tinerele talente Bianca Andreescu și Emma Răducanu ar fi ales să reprezinte România.

Bianca Andreescu (7 WTA) s-a născut în Canada din părinți români. Bianca a ales să nu reprezinte România în circuitul mondial de tenis.

Anul 2019  a fost excepțional pentru Bianca Andreescu. Sportiva cu origini românești a câştigat Indian Wells, Rogers Cup şi US Open. Accidentările au făcut-o pe Andreescu să aibă evoluții modeste anul trecut. Nici 2021 nu pare un an prea bun pentru Bianca, sportiva jucând doar 22 de meciuri. În acest sezon Bianca a obținut 13 victorii și a fost învinsă de 9 ori. La ultimele două turnee, la Rogers Cup şi la Cincinnati, rezultatele canadiancei au fost foarte slabe. La Montreal a fost eliminată în turul al 2-lea iar la turneul american a fost eliminată încă din primul tur.

După ce a făcut senzație la Wimbledon, Emma Răducanu a intrat în atenția tuturor. Sportiva care are tată român și mamă chinezoaică, reprezintă Marea Britanie. După turneul de la Wimbledon, Emma Răducanu a făcut un salt foarte mare, ajungând pe locul 184 WTA.  Totuși această clasare nu i-a asigurat accesul direct pe tablourile principale ale turneelor importante. La San Jose ea a primit un wild card din partea organizatorilor, dar a fost învinsă  în primul tur, de chinezoaica Shuai Zhang (51 WTA). Rămâne de văzut cum va evolua tânăra sportivă cu origini românești în tenisul mondial.

 

 

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe