S-a prăbușit Sorana Cîrstea la US Open 2021. Iubita lui Ion Ion Țiriac a cedat clar meciul din turul doi

Mihai Rosoiu 03.09.2021, 07:59
S-a prăbușit Sorana Cîrstea la US Open 2021. Iubita lui Ion Ion Țiriac a cedat clar meciul din turul doi

După un început excelent în turneul de la New York, tenismena noastră a fost eliminată. Doar două runde a durat visul american al iubitei lui Ion Ion Țiriac, aceasta cedând clar meciul susținut în fața lui Shelby Rogers. Cum s-a prăbușit Sorana Cîrstea la US Open 2021? După un prim set foarte echilibrat, românca nu a mai reușit să țină ritmul. A cedat clar manșa secundă și a părăsit competiția de peste Oceanul Atlantic

De ce s-a prăbușit Sorana Cîrstea la US Open 2021

Primul motiv a fost că iubita lui Ion Ion Țiriac nu a mai arătat jocul solid din prima rundă a turneului nord-american. Sorana Cîrstea a reușit să se țină de Shelby Rogers doar în primul set, pe care l-a cedat cu 5-7. Apoi, americanca a dominat autoritar duelul și nu s-a mai oprit până când nu a obținut biletele pentru turul al III lea.

Rezultat final: Sorana Cîrstea – Shelby Rogers 5-7; 2-6 și drumul sportivei din România la US Open 2021 s-a încheiat prematur.

Conform statisticilor, în duelul de vineri dimineață, Sorana Cîrstea era favorită. Asta pentru că românca era considerară cap de serie numărul 39, în vreme ce adversara sa era cotată cu 43-a șansă la cucerirea trofeului de la US Open.

Din păcate, calculele hârtiei au fost infirmate pe teren, iar jucătoarea noastră de tenis a pierdut o partidă ce părea accesibilă.

Simona Halep continuă la US Open 2021

Simona Halep a avut nevoie de doar 70 de minute pentru a face pasul în turul 3 la US Open. Și, odată cu obținerea calificării, ea a câștigat și o mică avere. Victoria cu Kristina Kucova îi va aduce Simonei cel mai important cec din ultimele luni, luni în care a fost mai mult accidentată și a stat departe de tenis.

Ea a învins-o în turul 2 al Grand Slam-ului din SUA pe slovaca Kristina Kucova. Halep a avut nevoie de doar 70 de minute și două seturi pentru a o bate pe Kucova, scor 6-3, 6-1.
În urma acestui succes, ea și-a asigurat deja un cec de 180.000 de dolari.

Dacă în primele două tururi s-a descurcat fără prea mari probleme, de acum urmează greul pentru Simona Halep. În turul 3, ea va da piept cu Elena Rybakina (22 de ani – 20 WTA). Jucătoarea din Kazahstan a trecut în turul doi de Caroline Garcia (27 de ani – 62 WTA). Rybakina s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-4.

Rybakina și Halep s-au mai întâlnit de două ori în circuitul WTA. Prima oară, în 2019, la Wuhan, Simona Halep a abandonat în primul set la scorul de 4-5 în favoarea jucătoarei din Kazahstan.
Ulterior, ele s-au mai duelat în 2020, la Dubai, când Simona a reușit să se impună în 3 seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6(7-5).

 

Urmăriți Playsport.ro și pe