S-a răzgândit Mirel Rădoi? Ce a spus selecționerul despre demisia sa

Moldoveanu Camelia 10.11.2021, 12:01
S-a răzgândit Mirel Rădoi? Ce a spus selecționerul despre demisia sa

Mirel Rădoi a surprins pe toată lumea cu noul discurs. Seclaționerul nu a mai fost vehement în ceea ce privește plecarea de la echipa națională, ba dimpotrivă. El își mai dă timp până după cele două meciuri pe care le mai are România de jucat pentru a se califica la barajul cu Germania.

Mirel Rădoi se mai gândește dacă rămâne la națională

După meciurile din octombrie, Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la echipa națională. Selecționerula fost foarte vehement în declarații, spunând, printre altele, că nici soția nu-l mai poate convinge să-și prelungească înțelegea cu FRF. Nenumărate presiuni, venite chiar și din partea fotbaliștilor, după cum a mărturisit Răzvan Marin în exclusivitate pentru PlaySport.ro, pare că au avut efect.

Am ales ca întrebările vizavi de acest lucru să fie puse după aceste două meciuri, pentru că o decizie va fi luată atunci. Le mulțumesc jurnaliștilor pentru întrebările pe care le-au adresat, au înțeles că nu vreau să discut despre această situație. A rămas, în urma unei întâlniri pe care am avut-o cu președintele și directorul tehnic al FRF, să luăm o decizie după aceste două meciuri.

Așa cum am spus atunci, am început să cunosc grupul destul de bine, atmosfera, felul lor de a se motiva. Ce ne face să credem că vom termina pe locul 2 este că atmosfera la nivel de grup a rămas aceeași în ultimele partide. Înseamnă că grupul devine unul foarte puternic, indiferent dacă lipsesc 2-3 jucători.

Jucătorii își dau seama cât de aproape sunt de o performanță pe care România nu a avut-o de câțiva ani. Nu cred că vor fi probleme din punct de vedere psihologic pentru jucători”, a spus Rădoi la conferința de presă înaintea meciului cu Islanda.

De ce se teme Mirel Rădoi la meciul cu Islanda

Selecționerul României a identificat problema ce poate apărea la partida decisivă cu Islanda.

Islanda poate fi periculoasă pentru că nu mai are nimic de pierdut, încearcă integrarea unor jucători de la U21, va veni să joace ca și cum nu va avea nimic de pierdut. Nu înseamnă că nu suntem pregătiți. Arătăm mult mai bine acum decât am arătat în barajul cu Islanda din 2020.

Islanda are șanse teoretice la locul 2. Noul selecționer are același stil pe care l-a avut și la U21, unul mult diferit față de echipa pe care am întâlnit-o în barajul pentru EURO: dinamic, cu posesie prelungită. Sunt principii bune pentru fotbalul islandez, e clar că echipa se modifică ca structură, ca principii de joc. Ar trebui să ne avantajeze acest joc, va fi ca unul de box, sperăm că vom rămâne în picioare până la sfârșit”, a spus Mirel Rădoi, la conferința de presă.

Urmăriți Playsport.ro și pe