S-a reaprins speranța printre ”tricolori”, după victoria cu Finlanda! Analizăm jocul naționalei și șansele de calificare, la Sport LIVE!

Sorin Chiriac 14.06.2022, 17:02

România va înfrunta Muntenegru, azi, de la ora 21:45. Partida va avea loc pe stadionul Rapid – Giulești și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe site-ul Playsport.ro.

România vine după un succes important contra Finlandei, scor 1-0. Clasamentul Grupei B3 este foarte strâns înaintea etapei cu numărul 4.

Edi Iordănescu: ”S-a strâns oboseală psihică, mentală”

Edi Iordănescu a recunoscut că jucătorii sunt obosiți după cele trei meciuri disputate până acum. Cu toate acestea, selecționerul spune că tricolorii vor da totul pe teren și vor încerca să obțină încă trei puncte:

Acest program cu patru jocuri este un moment fără precedent. Doar când naționala se califica la turnee finale și trecea de faza grupelor mai aveam parte de atâtea meciuri. Provocarea cea mai mare este să gestionăm cât mai bine acest moment, această situație. S-au strâns 18 zile de când suntem în cantonament, e o situație deloc ușoară.

S-a strâns oboseală psihică, mentală. Trebuie să trecem peste aceste bariere și să închidem cât se poate de bine această acțiune. Presiunea există mereu, trebuie să o acceptăm, să o folosim constructiv.

”Să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost un accident!”

Selecționerul echipei naționale a prins curaj după victoria cu Finlanda, din Giulești și spune că ”tricolorii” trebuie să demonstreze că primul meci din grupă, cel din Muntenegru a fost doar un accident:

Muntenegru are jucători, are potențial, este o echipă bine definită. Ne așteptăm la un joc foarte greu. Trebuie să demonstrăm că jocul din Muntenegru a fost un accident. Oricare jucător trebuie să fie pregătit să intre și să dea totul pentru România. Va conta mult starea de spirit în funcție de acest rezultat”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă premergătoare partidei cu Muntenegru.

România, ultimul loc în grupă

Deși a câștigat meciul de sâmbătă, echipa națională rămâne în continuare pe locul 4 din 4 în grupa de calificare, cu doar 3 puncte în 3 jocuri disputate. Pe de altă parte, rezultatele indirecte ne-au avantajat, pentru că o eventuală victorie obținută mâine ne poate urca pe primele două poziții.

  1. Bosnia&Herțegovina – 5 pct.
  2. Finlanda – 4 pct.
  3. Muntenegru – 4 pct.
  4. România – 3 pct.

Programul României în Liga Națiunilor

  • 4 iunie 2022 – Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1, Muntenegru – ROMÂNIA 2-0
  • 7 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
  • 11 iunie 2022 – Muntenegru – Bosnia și Herțegovina 1-1, ROMÂNIA – Finlanda 1-0
  • 14 iunie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Muntenegru (21:45)
  • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
  • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Analizăm șansele naționalei, în DIRECT, la PlaySport LIVE!

Astăzi, la PlaySport LIVE, juraliștii Sorin Chiriac și Cătălin Mureșanu vor analiza, alături de fostul ofițer de presă al echipei naționale, Gabriel Berceanu, dar și de foști componenți importanți ai primei reprezentative, prestația ”tricolorilor” și șansele de calificare.

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3KzyUKl.