S-a stabilit „țintarul” partidei din BJK Cup dintre România și Italia. Irina Bara deschide confruntarea de la Cluj

Marian Cărăvan / 15.04.2021, 17:51
S-a stabilit „țintarul” partidei din BJK Cup dintre România și Italia. Irina Bara deschide confruntarea de la Cluj

România înfruntă Italia, în barajul de menținere în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup. Meciurile se vor disputa în zilele de 16 și 17 aprilie, iar azi a fost stabilit „țintarul”. Irina Bara deschide confruntarea de la Cluj-Napoca. Billie Jean King Cup este noua denumire a Fed Cup.

S-a stabilit „țintarul” partidei din BJK Cup dintre România și Italia

România luptă cu Italia în această săptămână, pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup (fostă Fed Cup). Întâlnirea va avea loc la Cluj-Napoca, fără spectatori, în zilele de 16 aprilie (de la ora 15:30) și 17 aprilie (de la ora 15:00). „Țintarul” a fost stabilit joi, iar Irina Bara (locul 124 WTA) va deschide confruntarea de la Cluj. Românca o va înfrunta vineri, 16 aprilie, de la ora 15:30, pe Elisabetta Cocciaretto (20 de ani, locul 111 WTA). Va fi, totodată, primul meci direct dintre cele două jucătoare. În al doilea meci al zilei de vineri se vor duela la fileu Mihaela Buzărnescu (114 WTA) și Martina Trevisan (99 WTA). „Miki” are un avantaj moral asupra italiencei, pe care a învins-o în 2017, la Biarritz, scor 6-4, 6-3.

Sâmbătă, 17 aprilie, Irina Bara o va avea ca adversară pe Martina Trevisan, iar Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe Elisabetta Cocciaretto. La dublu, vor juca perechile Monica Niculescu/Elena Ruse – Jasmine Paolini / Giulia Gatto-Monticone. S-a stabilit „țintarul” partidei din BJK Cup dintre România și Italia.

Sperăm să facem o treabă bună. Avem o echipă frumoasă. Le mulțumesc fetelor că au venit. Vă promitem că vom lupta până la final. Fetele vor să câștige, să facă România mândră. Voi încerca să le transmit din energia mea. Avem o șansă! Ne-am antrenat foarte bine și ne simțim foarte bine la Cluj”, a spus Monica Niculescu, noul căpitan al echipei României.

Componența echipelor

România

Irina Bara – 124 WTA
Mihaela Buzărnescu – 111 WTA
Elena Gabriela Ruse -168 WTA
Monica Niculescu – 55 WTA la dublu

Italia

Martina Trevisan – 99 WTA
Jasmine Paolini – 103 WTA
Elisabetta Cocciaretto – 111 WTA
Giulia Gatto-Monticone – 177 WTA
Bianca Turati – 281 WTA

Simona Halep nu face parte din echipa României

Simona Halep nu va lua parte la întâlnirea dintre România și Italia, din Billie Jean King Cup. Decizia a fost luată în urma problemelor medicale avute în prima parte a sezonului, unele care au dus și la abandonul de la Miami Open.

Chiar dacă va rata confruntarea cu Italia, Simona Halep va participa la patru turnee pe zgură. Suprafața ei preferată. E vorba despre Stuttgart (19-25 aprilie), Madrid (29 aprilie-8 mai), Roma (10-16 mai), Rolland Garros (30 mai-12 iunie). Darren Cahill va superviza până atunci antrenamentele Simonei, care se pregătește să înceapă segmentul preferat din calendar.

Cred că zgura e o suprafață pe care îți poți construi mult mai bine jocul. E bună și pentru acumularea de putere în picioare. Crește inteligența jocului, iar aici Simona are multe atuuri.”, spunea Cahill în urmă cu câteva luni, pentru Tennis Channel.

Halep conduce ierarhia întocmită pe baza celor mai bune rezultate de pe zgură din ultimele cinci sezoane, având un avantaj de peste 1500 de puncte față de Kiki Bertens, a doua clasată și ultima campioană de la Madrid (2019).