S-a supărat David Popovici după ultima victorie de la Campionatul European de Juniori. Ce-l deranjează pe înotătorul român

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.07.2022, 06:04
S-a supărat David Popovici după ultima victorie de la Campionatul European de Juniori. Ce-l deranjează pe înotătorul român

După ce a devenit dublu campion mondial de seniori la Budapesta, David Popovici câștigă titlu după titlu și la Campionatul European de juniori care se desfășoară în această perioadă în România, la Otopeni. Cu toate acestea, sportivul de 17 ani care este legitimat la CS Dinamo are și un motiv de oarecare nemulțumire.

David Popovici nu este foarte bucuros de porecla pe care a primit-o în România

David Popovici a câștigat vineri medalia de aur în proba de 50 de metri liber și a setat un nou record național. Anterior, el cucerise aurul și în proba de 200 de metri liber, dar și în cea de ștafetă 4 x 100 de metri liber, alături de coechipierii săi.

După victoria de la 50 de metri liber, David Popovici a fost întrebat despre faptul că este considerat un adevărat fenomen în acest moment, atât în România, cât și în natația mondială. Tânărul a spus că nu îi este tocmai foarte comod să fie numit în acest fel, dar revine la sentimente mai bune când se gândește că are capacitatea de a influența alți oameni prin ceea ce face în bazin.

(N.r. – Realizezi că ești un fenomen în România?) Nu prea îmi place termenul ăsta, dar atâta timp cât sunt fenomen înseamnă să îi inspir pe ceilalți, atunci da, mă numesc așa. Nu prea citesc articole, îmi trăiesc viața normală. Obiectivul meu suprem este să devin cât mai bun la înot și să înspir cât mai multă lume”, a spus David Popovici după victoria de la 50 de metri liber.

Dublul campion mondial la seniori este extrem de încântat de susținerea fanilor români

Anterior, „racheta din România”, așa cum a fost numit Popovici de presa internațională după prestația fabuloasă de la Budapesta, a ținut să sublinieze cât de mult înseamnă sprijinul fantastic de care are parte la competiția organizată în bazinul de la Otopeni.

„Chiar dacă m-am obișnuit, e ceva special de fiecare dată (n.r. – să asculte imnul). Ce mănânc? Multe și sănătos. Mă voi premia după tot concursul. Nu știu cu ce, va trebui să-mi dau seama. Simt oboseala puțin, dar mai am o probă. Probabil și ștafetă, dar nu știu sigur. E un tur de forță. Am concurat în fiecare zi. Dar trebuie să mă obișnuiesc pentru că voi face asta și la nivel mai înalt. Trebuie să câștig experiență, să pot să fiu la nivel cu cei mai înalți sportivi, care pot să facă ștafetă, semifinală, finală, una după alta.

(Urmează aur la 100m?) Eu sper că da. Nu promit nimic tocmai pentru că vreau să se uite cât mai multă lume. Însă o să termin cele două lungimi de bazin pe cât de repede se poate. Proba mea preferată e 200 liber, dar cu asemenea tribună, cu cât proba e mai scurtă, cu atât lumea trăiește mai mult cu mine pentru că își dă seama mai greu cine câștigă. Oricine s-ar încărca cu energia publicului. Toată lumea ar avea piele de găină ca și mine. E un sentiment de nedescris și de neegalat”, a mai spus David Popovici, pentru TVR.

Declarație ciudată a lui Vasile Dîncu în cazul lui David Popovici. „Am cerut un raport de la CSA Steaua”

Urmăriți Playsport.ro și pe