S-a supărat Gigi Becali după ce a fost ironizat de Vasile Dîncu: „El își pune ambiția cu mine?”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 26.05.2022, 15:38
S-a supărat Gigi Becali după ce a fost ironizat de Vasile Dîncu: „El își pune ambiția cu mine?”

Gigi Becali i-a dat extrem de rapid replica lui Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, după ce acesta a spus că, pentru ca FCSB să poată închiria stadionul Steaua, este nevoie să se dea o Hotărâre de Guvern în acest sens. Patronul vicecampioanei României susține că informația furnizată de membrul executivului este una eronată. Fie din neștiință, fie din rea credință.

Dar Gigi Becali merge mai degrabă pe a doua variantă. El a comparat situația actuală cu cea prin care a trecut FC U. Craiova, o lungă perioadă de timp, când de asemenea nu era lăsată de administrația locală să joace pe stadionul „Ion Oblemenco”. Dar, în cele din urmă, acest lucru s-a întâmplat.

Gigi Becali a ținut să anunțe că Vasile Dîncu a oferit o informație falsă cu privire la modul în care FCSB ar putea închiria arena din Ghencea

Gigi Becali i-a transmis lui Vasile Dîncu faptul că o astfel de Hotărâre de Guvern trebuie dată doar în cazul în care ar fi vorba de o licitație pentru închirierea stadionului. Iar, în această speță, nu ar fi vorba de așa ceva. Nu în ultimul rând, finanțatorul FCSB-ului a ținut să le reamintească celor de la MaPN că este în interesul lor să închirieze arena din Ghencea, pentru a acoperi cheltuielile de mentenanță și, poate, pentru a obține și un profit.

Tată, eu îl credeam băiat deștept pe Dîncu, dar la faza asta cu hotărârea de Guvern o greșește rău de tot. Hotărârea aia de Guvern de care spune el se dă pentru licitație-închiriere. Nu pentru a îmi da mie dreptul să jucăm acolo. Ei nu trebuie să facă nicio licitație pentru mine. Eu le plătesc, iar de banii ăia ei se pot folosi cum știu ei mai bine.

Cât vor să mai meargă cu gaura la bugetul statului? Păi, tot noi să le plătim salarii? Ei nu vor ca stadionul ăla să producă? Pentru ce a fost făcut? Sau își pun și ăștia ambiția cu mine așa cum și-o puneau și ăia cu Mititelu la Craiova pe «Oblemenco»? Uite că până la urmă Mititelu a intrat. Iar Dîncu trebuie să înțeleagă că și eu am dreptul dacă plătesc să joc în Ghencea. Eu o să trimit hârtie la Parlament, iar dacă vorbesc în presă o fac, deoarece oamenii trebuie să fie informați despre demersurile noastre”, a spus Gigi Becali potrivit ProSport.

Ce spusese Vasile Dîncu anterior despre acest subiect

„FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit nu să facă presiuni prin mass-media sau să îl înjure pe Ministrul Apărării Naționale, ci să facă o cerere la minister, care ar fi însemnat o hotărâre de guvern. Astăzi, Steaua este unitate militară, fiind proprietatea MApN. Ca să închiriezi un metru pătrat, dintr-o cazarmă, ca să pui un automat de banking, spre exemplu, trebuie să faci hotărâre de guvern.

Dura mai mult, dar dacă o făceau din timp, poate că se aproba acest lucru în ședința de guvern. Altfel, încercarea de a prelua moștenirea simbolică a echipei Steaua, care are brandul jucând pe acest stadion… A spus clubul nu. Eu nu am nicio emoție aici”, a spus ministrul Apărării Naționale potrivit euronews.ro.

L-a făcut șah mat pe Gigi Becali cu această declarație. Vasile Dîncu este un suporter vechi al lui Dinamo