S-a supărat Ion Țiriac după ce a văzut ce se întâmplă la US Open. Ieșire nervoasă a miliardarului

Bordei Radu / 03.09.2021, 22:49
S-a supărat Ion Țiriac după ce a văzut ce se întâmplă la US Open. Ieșire nervoasă a miliardarului

Miliardarul român este una din figurile cele mai importante din tenisul mondial. Chiar dacă sunt de multe ori controversate, opiniile lui mereu stârnesc interes. Acum, omul de afaceri are un nou motiv de nemulțumire. Nu este vorba de Simona Halep, mai ales că românca chiar joacă foarte bine la New York.

Patronul turneului de la Madrid este nemulțumit de premiile acordate la ultimul Grand Slam al anului. În viziunea românului, organiatorii au mers prea departe și le oferă jucătorilor prea mulți bani.

Ion Țiriac este șocat de premiile puse în joc la US Open. Chiar și jucătorii care nu au câștigat nici măcar un meci au plecat cu bani frumoși acasă

Miliardarul român nu este de acord cu politica organizatorilor turneului de la New York. Omul de afaceri consideră că se acordă bani mulți, mai ales jucătorilor mai slab cotați, care fac doar act de prezență. Aceștia nu ar mai avea motivație să joace mai bine.

Fetele care ajung să fie eliminate în primul tur la New York iau 77.000 de dolari. Eu în 1968-1969 eram numărul nouă în lume, ajunsesem în sferturi la Roland Garros și câștigasem 17 turnee mai mici. Am câștigat atunci 5.000 de dolari.  Asta nu este bine. Din punctul meu de vedere, ar trebui să li se plătească cazarea, transportul, cheltuielile practic. Și atât. Tot aud că, domne, ei își sacrifică viața. Ia să muncească la mină la Lupeni sau la Steagul Roșu, a declarat omul de afaceri, citat de Libertatea

Ediția din 2021 de la US Open are un fond record de premiere, în valoare de 57,65 milioane de euro. Este recordul absolut de la înființarea turneului. Țiriac consideră că aceste sume sunt exagerate și nu premiază doar excelența. Părerea miliardarului sigur va fi întâmpinată cu nemulțumire, peste Ocean.

Simona Halep speră să meargă cât mai departe la US Open. Românca s-a calificat în optimi

Chiar dacă este nemulțumit de premiile puse în joc, Ion Țiriac va urmări cu atenție parcursul Simonei Halep, la New York. Mai ales că fostul lider mondial pare într-o formă bună. Românca tocmai a câștigat un meci important, cu Elena Rybakina și a ajuns, după trei ani, în optimi. Prezența în semifinale este cel mai bun rezultat obținut de Simona, la New York.

Mă ajută însă să joc în fața unui asemenea public. V-am simțit lipsa, au fost doi ani foarte grei, vă mulțumesc că ați venit și vă aștept în turul următor. Mă aștept la bătălii grele pe teren, sunt pregătită să dau tot ce am mai bun. Am venit să mă simt bine la New York și după trei ani sunt în sfârșit în optimi, a declarat Simona