S-a terminat pentru Ovidiu Hațegan. Arbitrul român a dezvăluit că șansele de revenire sunt minime

George Drafta 11.01.2023, 13:21
S-a terminat pentru Ovidiu Hațegan. Arbitrul român a dezvăluit că șansele de revenire sunt minime

Ovidiu Haţegan a revenit pe teren după o perioadă destul de lungă  în care centralul arădean a fost nevoit să rămână doar în faţa monitorului din camera VAR.

Un infarct suferit în luna martie a anului trecut i-a răpit nu doar visul de a fi la Cupa Mondială ci şi şansa de a arbitra meciuri în fazele superioare ale Ligii Campionilor. Iar revenirea în „arenă” nu este deloc una uşoară având în vedere că testele fizice reprezintă o condiţiile obligatorie pentru o nouă delegare.

Arădeanul este însă extrem de exigent cu el însuşi. A mărturisit că îşi doreşte să fie la nivelul pe care îl avea înaintea incientului nedorit. Altfel, cariera sa poate fi considerată încheiată. Haţegan estimează că la jumătate lunii martie ar putea fi din nou apt pentru a conduce jocuri interne, dar şi internaţionale.

Haţegan a fost ultima oară la centru la meciul dintre Lyon şi FC Porto din Europa League
Haţegan a fost ultima oară la centru la meciul dintre Lyon şi FC Porto din Europa League

Noul Haţegan

Arbitrul de 42 de ani vede cu totul altfel viaţa după încercarea la care destinul l-a supus.

”Fiind în fenomen, este mult mai uşor să trec peste anumite lucruri pe care le-am trăit. Din prima zi în care am ieşit din sala de operaţie mi-am setat anumite lucruri. Primul dintre ele e să mă bucur de fiecare moment al vieţii mele. Nu am nicio teamă, indiferent ce se întâmplă, pentru că, din acest moment, fiecare zi este un bonus pentru mine.

Iar gândul şi dorinţa mea sunt să mă reîntorc pe teren. Asta o să vedem dacă se va mai realiza sau nu.  Deocamdată testele fizice sunt în grafic, testele medicale foarte bune. O să vad în momentul în care reîncep meciurile cum o să reziste corpul meu, inima mea şi o să vad ce decizie o să iau”, a precizat Haţegan.

Monitorul a ţinut loc de fluier

Haţegan speră ca prezenţa în camera VAR să rămână doar o amintire dintr-o perioadă nefastă. Cel mai bun arbitru român din ultimii ani speră să mai prindă un turneu final de CE. După ce el a fost în lotul pentru Euro 2016 şi Euro 2020.

Arbitrul de 42 de ani a fost înlocuit cu Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar
Arbitrul de 42 de ani a fost înlocuit cu Istvan Kovacs la Cupa Mondială din Qatar

„La începutul lunii martie trebuie să mai fac niste controale medicale amănunţite, pe care le fac periodic, la trei luni, pe lângă cele normale pe care le fac mai des, dar sunt anumite teste pe care le fac mai amănunţit. În mod normal, dacă totul merge ok… dar aici Dumnezeu o să hotărască şi o să vedem.

Plus decizia finală o să o iau după ce o să am toate rezultatele. Nu vreau să mă reîntorc doar de dragul de a mă reîntoarce. Nu vreau să revin pe teren şi, ok, Haţegan a revenit pe teren. Nu! Vreau să mă reîntorc la cel mai înalt nivel dacă se poate, dacă nu pot să fac acest lucru, nu am să revin doar de dragul de a fi pe teren”, a încheiat Ovidiu Haţegan.

Urmăriți Playsport.ro și pe