S-au bucurat degeaba! Primul gol marcat de Petrolul după șase ani de absență din Superliga, anulat prin decizie VAR. Fază controversată la Ploiești. FOTO

Robert Zanfir 18.07.2022, 22:19
S-au bucurat degeaba! Primul gol marcat de Petrolul după șase ani de absență din Superliga, anulat prin decizie VAR. Fază controversată la Ploiești. FOTO

George Găman a anulat primul gol marcat de Petrolul, după șase ani de absență din Superliga. Lucian Dumitriu a marcat, dar reușita nu a fost validată pe motiv de offside.

Peste 10 mii de suporteri au venit pe stadionul Ilie Oană, la reîntâlnirea cu Superliga. Iar Petrolul a răsplătit entuziasmul fanilor cu un joc bun. Gazdele chiar au deschis scorul cu FC Voluntari, dar George Găman le-a stricat bucuria suporterilor, după ce a consultat sistemul VAR.

Primul gol marcat de Petrolul după șase ani de absență din Superliga, anulat prin decizie VAR

Țicu a trimis un șut-centrare în interiorul careului oaspeților, Cioiu i-a așezat mingea lui Dumitriu, iar mijlocașul a deschis scorul cu o reluare ușor deviată. Spre bucuria fanilor, care au savurat primul gol în Superliga, după șase ani de absență.

Totuși, entuziasmul fanilor a fost întrerupt de arbitrul George Găman, care a făcut semn că va consulta VAR. După minute bune de analiză a reluărilor, „centralul” a decis anularea golului.

Motivul? Deși mingea a fost deviată de Matricardi, brigada de arbitri a decis că Ivanovski, aflat în afara jocului, l-a influențat pe portarul oaspeților, Popa.

Primul penalty din istorie acordat de VAR în România!

Sistemul VAR a intervenit decisiv și în primul derby din Superliga. La Cluj, Sebastian Colțescu a dictat penalty pentru Rapid, în prelungirile partidei, după ce a fost sesizat din camera VAR.

În cele din urmă, Alexandru Albu a ratat lovitura de la 11 metri, iar decizia nu a influențat rezultatul final.

Petrolul – FC Voluntari. ECHIPA DE START:

Petrolul: Avram – Meijers, Tamaș, Huja – Pashov, Dumitriu, Seto, Țicu – Cioiu, Ivanovski, Grozav
Rezerve: Moroz, A. Olaru, Velisar, Borța, Cebotaru, M. Bratu, Tucaliuc, Măzărache, Jair
Antrenor: Nicolae Constantin

Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș, A. Vlad – Meleke, Droppa – Rață, Costin, Marcelo – Nemec
Rezerve: Rîmniceanu, Aliji, Maronne, Andreș, Răduț, Tavares, L. Fulop, D. Florea, Merloi
Antrenor: Liviu Ciobotariu

Stadion: „Ilie Oană” (Ploiești)
Arbitru central: George Găman; A1: Adrian Popescu; A2: Stelian Slabu; Arbitru VAR: Viorel Flueran; Arbitru AVAR: Valentin Avram

Urmăriți Playsport.ro și pe