S-au dezlănțuit jucătorii Croației după ce au ajuns în sferturile Campionatului Mondial din Qatar

Olteanu Ștefan 06.12.2022, 08:46
S-au dezlănțuit jucătorii Croației după ce au ajuns în sferturile Campionatului Mondial din Qatar

Imediat după ce au eliminat Japonia și s-au calificat în sferturile Campionatului Mondial din Qatar, jucătorii Croației au încins o petrecere pe cinste în vestiarul arenei Al Janoub Stadium.

Dejan Lovren a fost sufletul petrecerii. Jucătorii Croației, dezlănțuiți după ce au ajuns în sferturile Campionatului Mondial din Qatar

Jucătorii Croației au reușit un nou meci mare la Campionatul Mondial din Qatar, reușind să obțină calificarea în sferturile competiției la capătul unui duel eroic împoitriva Japoniei.

Croații au fost conduși la pauză de niponi, scor 0-1, după ce Daizen Maeda a deschis scorul în minutul 43. Însă, în repriza secundă a venit și replica din partea selecționatei antrenate de Zlatko Dalic. În minutul 55, Ivan Perisic a înscris din pasa lui Dejan Lovren și a restabilit egalitatea.

Tabela de marcaj nu s-a mai modificat până la capătul celor 90 de minute din timpul regulamentar, dar nici pe parcursul celor 30 de minute de prelungire. Astfel că s-a ajuns la loviturile de departajare.

Eroul serii a fost Dominik Livakovic, goalkeeperul în vârstă de 27 de ani din poarta Croației. Acesta a parat nu mai puțin de trei din totalul de patru execuții ale japonezilor și i-a permis selecționatei sale să obțină calificarea.

Imediat după fluierul final al partidei, jucătorii lui Zlatko Dalic au mers în vestiar și au început petrecerea. În frunte cu Dejan Lovren, care a dat tonul sărbătorii, croații au cântat și dansat împreună. O parte a petrecerii a fost filmată de Dejan Lovren și încărcată pe pagina sa de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dejan Lovren (@dejanlovren06)

Urmează un duel cu Brazilia, favorita la trofeu

Croația a reușit performanța de a se califica pentru a doua oară consecutiv în sferturile de finală de la Cupa Mondială. În 2018, Luka Modric și compania au jucat chiar actul final, însă au pierdut în fața Franței, scor 2-4.

Planurile Croației sunt la fel de mari și în Qatar, iar Zlatko Dalic a transmis deja că elevii săi nu se vor prezenta precum o victimă sigură în fața Braziliei:

„Vom aștepta Brazilia și nu ne vom preda. Vom da tot ce putem și vom juca din suflet. Această generație este una rezistentă, care nu se dă bătută și reflectă spiritul poporului croat, care a trecut prin atât de multă durere.

Echipa națională a Croației aduce atât de multă mândrie și bucurie oamenilor noștri. Le oferim încredere că ziua de mâine poate fi mai bună.

Suntem o generație nouă de fotbaliști croați. 18 dintre ei nu au fost la Cupa Mondială din Rusia. Și le-am spus: „Asta este șansa voastră de a face istorie!”. Am făcut-o, noii jucători au șansa lor.

Întotdeauna spun același lucru, nu subestimați poporul croat!”, a declarat selecționerul Zlatko Dalic, după calificarea Croației în sferturile de finală de la Campionatul Mondial, potrivit The Guardian.

Partida dintre Croația și Brazilia e programată vineri, 9 decembrie, de la ora 17:00. În celălalt sfert de finală de pe partea respectivă de tablou se vor duela Olanda și Argentina.

Urmăriți Playsport.ro și pe