S-au stabilit capii de serie la Australian Open 2021! Pe cine ar putea să înfrunte Simona Halep în drumul spre al treilea titlu de Grand Slam

Gabriel Eșanu 24.12.2020, 22:55
S-au stabilit capii de serie la Australian Open 2021! Pe cine ar putea să înfrunte Simona Halep în drumul spre al treilea titlu de Grand Slam

Simona Halep a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru noul sezon. Un 2021 care se anunță afectat și el de pandemia de coronavirus. Cel puțin turneele din primele luni, printre care și primul Grand Slam al anului, Australian Open. Oficialii de la Melbourne au făcut deja o modificare importantă. Astfel, competiția va lua startul pe 8 februarie, deși inițial era programată la jumătatea lunii ianuarie.

Simona Halep, cap de serie numărul 2 la Australian Open 2021. O poate înfrunta pe Ashleigh Barty doar în finala competiției

Vor fi condiții foarte stricte pentru a asigura siguranța jucătorilor în lupta cu pandemia de coronvirus. Chiar și în această situație, cei mai buni jucători ai lumii sunt așteptați pentru competiția din Australia. Au fost anunțați capii de serie pentru cele două tablouri, la masculin și feminin. Simona Halep va porni ca favorită numărul 2, în vreme ce cap de serie numărul 1 este Ashleigh Barty. Astfel că românca o poate înfrunta doar în finală pe reprezentanta gazdelor.

Naomi Osaka și Sofia Kenin, jucătoarele care au impresionat în 2020, sunt cap de serie 3, respectiv 4. Una dintre ele ar putea să o înfrunte pe Halep în semifinale la Melbourne. Asta dacă se vor respecta calculele de la startul competiției.

Pe lângă Halep, pe tabloul principal de la Melbourne le vom mai avea pe Patricia Ţig (56 WTA), Sorana Cîrstea (71 WTA), Irina Begu (78 WTA) şi Ana Bogdan (92 WTA). Irina Bara (119 WTA), Mihaela Buzărnescu (137 WTA), Monica Niculescu (144 WTA), Gabriela Ruse (159 WTA), Jaqueline Cristian (168 WTA), Laura Paar (193 WTA) și Gabriela Talabă (205 WTA) vor juca în calificări, la Doha, între 10 și 13 ianuarie.

„Abia așteptăm să-i primim pe cei mai buni tenismeni din lume la Melbourne în ceea ce se anunță un Australian Open spectaculos după un an cum n-am mai experimentat”, a declarat Craig Tiley, directorul turneului.

Australian Open este programat în perioada 8-21 februarie. Iar toți jucătorii care participă vor fi obligați să stea două săptămâni în carantină înainte de startul competiției.

Urmăriți Playsport.ro și pe