„Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”. Replică fără menajamente a unui fost dinamovist pentru suporterii-acționari

Gabriel Peneș 22.04.2021, 18:24
„Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”. Replică fără menajamente a unui fost dinamovist pentru suporterii-acționari

„Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”. Replică fără menajamente a unui fost dinamovist pentru suporterii-acționari. Campion cu Dinamo în 1990, Claudiu Vaișcovici a scris istorie pentru echipa din Ștefan cel Mare. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Playsport, el a declarat că DDB ar trebui să-l scoată din conducere, din moment ce, de un an, a fost lăsat „pe tușă”.

„Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”

A înscris 57 de goluri în 61 de meciuri pentru Dinamo. Acum, brusc, nu mai e frecventabil. „Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”, a răbufnit Claudiu Vaișcovici. Fostul mare atacant a „mirosit” iarba din Groapă așa cum nu mulți au făcut-o. Cu folos, adică. A făcut parte din echipa care a cucerit unul dintre cele – doar – 6 titluri, după Revoluție. A găsit timp și pentru 10 selecții în națională. Dar și pentru alte meciuri memorabile în tricoul celor de la Oțelul, Dunărea Galați și Bursaspor.

A jucat fotbal fiind în fiecare secundă în pericol de moarte. S-a năcut cu o afecțiune congenitală a inimii, sindromul WPW. Pe scurt, o problemă a impulsurilor electrice cardiace care pot cauza aritmii grave, chiar mortale. Făcea controale lunare, dar niciodată nu s-a operat. Până anul trecut, când doctorul i-a spus că putea fce infarct în orice secundă.

Știi ce mi-a transmis domnul doctor care m-a operat anul trecut? A venit cu fișa mea, cu toate testele, analizele și mi-a spus direct: Vaișcovici, dumneavoastră ați jucat fotbal, vă cunosc, ăștia s-au folosit de dumneavoastră! În orice moment ați fi putut fi pa!>>. De ceva vreme nu mă prea simțeam bine, domnul profesor mi-a spus că, oricând, puteam să fac un infarct”, a declarat fostul atacant dinamovist pentru Playsport.

„Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”. Replică fără menajamente a unui fost dinamovist pentru suporterii-acționari
„Să mă scoată din DDB. Nu m-a întrebat nimeni nimic”. Replica lui Claudiu Vaișcovici (în tricoul lui Dinamo, primul din stânga, de sus) pentru suporterii-acționari/Sursa Foto: Facebook

Replică fără menajamente a unui fost dinamovist pentru suporterii-acționari

Membru în boardul DDB încă de la înființarea mișcării socios – mai 2018 – Claudiu Vaișcovici le-a cerut suporterilor să-l scoată din conducere. El a motivat că nu a mai fost sunat de un an și nu i s-au cerut părerea sau votul niciodată. El a negat că ar fi renunțat la activitatea din DDB din cauza problemelor medicale.

Nu, însă, cam de un an, nu m-a mai sunat nimeni, nu m-a chemat, nu m-a mai invitat. Am fost și eu acolo, pentru impresie, la început, vreun an de zile, am mers prin țară la unele lansări, prezentări. Alții și-au luat dreptul ăsta de a hotărî, de a vorbi. Nu am dat niciodată vreun vot, nu am fost, cum se spune, activ.

Chiar dacă nu a fost ales un alt board al DDB, Vaișcovici spune că ar trebui să fie scos din conducerea entității. Însă, totodată, el a lăudat efortul făcut de suporterii-actționari pentru salvarea clubului Dinamo.

Să mă scoată de acolo, ce să caut eu? O să-i rog să mă scoată, bine că mi-ați spus, am un băiat prin care am ținut legătura și o să-l contactez cât mai repede. Știi care e treaba? Nu am nimic cu ei, din contră, băieții merită laude pentru tot ce au făcut, nu vreau să-i atac, să fac polemică, însă, dacă nu am fost întrebat niciodată, nu am votat vreo decizie, de ce să primesc și eu laude pentru munca lor? Sau, invers, dacă se întâmplă ceva, nu merge treaba, de ce să mă înjure pe mine lumea, să creadă că am făcut și eu parte din chestia asta, dacă nu am făcut?! E simplu. Le urez tot binele din lume, dar să mă scoată!”, a mai declarat Vaișcovici, pe această temă, pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe