Să râdem cu Răzvan Burleanu: „2023 trebuie să fie anul revenirii României în elita fotbalului mondial”

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.11.2022, 18:32
Să râdem cu Răzvan Burleanu: „2023 trebuie să fie anul revenirii României în elita fotbalului mondial”

Răzvan Burleanu s-a arătat extrem de optimist în legătură cu șansele României de a se califica la Campionatul European din 2024, care va fi găzduit de Germania. Președintele FRF se bazează pe faptul că, în prezent, naționala pregătită de Edi Iordănescu dispune preponderent de jucători cu vârsta situată undeva la 25-26 de ani, vârstă foarte apropiată de cea despre care se spune că ar reprezenta, la modul general, apogeul carierei unui fotbalist.

Răzvan Burleanu este convins că anul 2023 va fi unul foarte bun pentru naționala României

Astfel, Burleanu, care se va deplasa în curând în Qatar pentru Cupa Mondială, crede că anul 2023 poate reprezenta apogeul acestei generații de fotbaliști ai României. În luna martie a anului viitor, România va debuta în campania de calificare pentru următorul Campionat European.

Aceste speranțe ale președintelui FRF sunt fundamentate, după spusele sale, de faptul că administrația pe care o conduce se descurcă excelent, în viziunea sa, din punct de vedere financiar. Răzvan Burleanu a prezentat „performanțele” realizate de Federație sub conducerea sa, din această perspectivă.

„Ținând cont de faptul că nu avem acces la fonduri publice, a trebuit să ne întărim foarte mult relația cu mediul privat. De aceea, putem spune că este o reușită dacă comparăm 2021 cu 2014: am reușit să dublăm bugetul Federației Române de Fotbal. Am plecat de la o cifră de afaceri de 12 milioane de euro și am depășit, în 2021, 25 de milioane de euro. Dacă ne uităm la veniturile pe care le facem din sponsorizări, publicitate și licențiere, veniturile în 2014 erau de doar 1,5 milioane de euro. În 2021 am atins deja 7,4 milioane de euro. Anul acesta vom fi în creștere, anul viitor suntem siguri că vom atinge deja 9 milioane. Pe lângă aceste venituri, ca și fotbal facem venituri din drepturile TV și din ticketing.

Pe ce se bazează președintele Federației Române de Fotbal

Suntem pe un trend bun, în sensul în care avem o generație tânără de jucători. De cele mai multe ori în fotbal, media vârstei celor care reușesc să performeze la un nivel înalt este de 27 de ani. Noi astăzi suntem la 25-26 de ani, ceea ce înseamnă că anul viitor ar trebui să fie și anul nostru. Asta ar însemna o calificare la Campionatul European cu naționala de seniori și apoi să putem să revenim într-o elită mondială”, a spus Răzvan Burleanu, citat de prosport.ro.

Elveția va fi principalul adversar al României în campania pentru EURO 2024, alături de Israel și Kosovo. Din grupa de calificare mai fac parte Belarus și Andorra. Căpitanul naționalei Elveției, Granit Xhaka, mijlocașul lui Arsenal, a vorbit în exclusivitate pentru PlaySport despre duelurile cu România.