Șah-mat primit de Becali. Gigi nu mai poate face nimic. Arena din Ghencea rămâne doar pentru CSA Steaua

Moldoveanu Camelia 22.09.2021, 19:43
Șah-mat primit de Becali. Gigi nu mai poate face nimic. Arena din Ghencea rămâne doar pentru CSA Steaua

Gigi Becali a pierdut și ultima șansă a FCSB-ului de a juca iar în Ghencea. CSA Steaua a găsit metoda legală prin care să-i împiedice pe marii rivali să dispute meciurile din Liga 1 în „Templu”. Mișcarea neașteptată, dar controversată, făcută de „militari”.

CSA Steaua i-a dat șah-mat lui Gigi Becali

Stadionul din Ghencea este realizat din bani publici, lucru care permite oricărei societăți să închirieze acest loc dacă achită o chirie. În acest sens, FCSB a depus o cerere pentru a juca meciurile din Liga 1 pe stadionul celor de la CSA Steaua.

Cu toate că acest lucru părea a fi posibil, deoarece partidele disputate de echipa lui Gigi Becali nu se suprapuneau cu cele disputate de echipa de fotbal si de rugby a Armatei, un lucru s-a schimbat în ultimul moment. Mai exact, echipa de rugby Steaua ar fi trebuit să joace cu U Cluj în ultima etapă a acestui sezon în Ardeal. Însă, clujenii au acceptat să vină la București.

Astfel, meciul de rugby dintre Steaua și U Cluj o să se dispute pe Ghencea chiar atunci când FCSB și-ar fi dorit să joace pe același stadion meciul cu Academica Clinceni. Mai exact, pe data de 25 septembrie. Gigi Becali este nevoit să își ducă echipa la Giurgiu sau la Pitești în aceste condiții.

Un oficial al echipei de rugby a motivat decizia luată

Cu toate că această solicitare către U Cluj poate fi una destul de controversată, Bogdan Marinescu, managerul echipei de rugby, susține că este vorba despre raționamente financiare.

Nu plătește Steaua deplasarea, dacă e să o plătească cineva, o plătesc eu personal. Mi-am dorit foarte mult să inaugurez stadionul pentru rugby. Dacă nu mă înșel, Cluj Arena a fost inaugurat tot într-un meci cu Steaua la rugby.

Meciul ăsta oricum nu are ce să schimbe în clasament. Eu i-am rugat pe cei de la Cluj și le-am spus că-mi doresc foarte mult să inaugurăm acest stadion. Chiar vreau să le mulțumesc celor de la Cluj că au făcut un efort. Eu știu că-și vor plăti ei deplasarea, dar dacă au nevoie de sprijin financiar îl voi acorda eu pe persoană fizică. Nu includem instituția aici.

Chiar nu știu cât poate costa o deplasare de la Cluj la București sau invers. La Cluj e foarte scumpă cazarea, în timp ce la București poți găsi cazare și cu 40 de lei de persoană. Nu știu să vă spun o sumă în acest moment. Am vorbit cu președintele de la Cluj și i-am zis clar că dacă au nevoie de orice îi ajut. Noi iubim acest sport, e o sărbătoare pentru rugby să se joace acest meci pe stadionul Steaua. E o sărbătoare pentru tot rugby-ul. Mâine va fi și un antrenament oficial pe stadionul Steaua”, a declarat Bogdan Marinescu potrivit ProSport.

Urmăriți Playsport.ro și pe