Șahtior Donețk promite infernul pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev! Au investit o sumă colosală în transferuri

Bordei Radu / 21.06.2021, 00:04

Șahtior Donețk promite infernul pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev! Fosta echipă a românului nu a privit cu ochi buni întreruperea supremației în Ucraina. Șefii de la Sahtior știu cel mai bine cum funcționează „efectul Lucescu”. Cînd românul a mers prima dată în Ucraina, Dinamo Kiev era liderul absolut, apoi Il Luce a transformat Sahtior într-o dinastie. 

Acum Lucescu lucrează să „dărâme” fosta sa echipă, tocmai în favoarea fostei rivale. Românul a cucerit deja eventul, la primul său sezon, iar acum vrea să construiască pe această bază. De aceea, cei de la Sahtior nu stau cu m,âinuile în sân. Și fac ceea ce Dinamo încă nu își permite: investesc masiv în transferuri.

Șahtior Donețk promite infernul pentru Mircea Lucescu și Dinamo Kiev! Au investit o sumă colosală în transferuri

Primul pas a fost  făcut, a venit antrenorul care a făcut din Sassuolo o echipă redutabilă. Roberto De Zerbi a acceptat provocarea ucrainenilor, dar a cerut garanții că va primi fotbaliști importanți. Cu aceștia vrea să atace titlul și să meargă cât mai departe în cupele europene.

Igor Surkis s-a ținut de cuvânt și a investit o sumă impresionantă în transferuri: peste 40 de milioane de euro. Cu aceștia Sahtior a adus trei jucători foarte buni.

Cel mai bun dribleur din Portugalia și un atacant de la Ajax

La 23 de ani, Pedrinho s-a remarcat în campionatul Portugaliei, la Benfica. N-a marcat decât un gol, dar driblingurile sale îi năucesc pe adversari. De Zerbi l-a cerut și brazilianul a fost adus pentru 18 milioane de euro, un transfer mai multe decât important. Acest fotbalist a fost transferat pentru a destabiliza apărările adverse. Cu tehnica lui incredibilă, poate crea șanse de gol pentru ceilalți atacanți.

Și va avea cine să marcheze din ocaziile create de Pedrinho. Pentru că Sahtior a dat 10 miliaone de euro pentru un golgheter de la Ajax. Atacantul din Burkina Faso a dat 10 goluri și 9 pase decisive pentru lăncieri și aceștia l-ar fi păstrat. Atacantul nu a mai dorit să prelungească contractul și a forțat mâna clubului să îl vândă.

De Zerbi n-a venit cu mâna goală de la Sassuolo. Fundașul Marlon a venit pentru 12 milioane de euro. Brazilianul fusese adus de la Barcelona și va întări defensiva minerilor. Antrenorul italian nu se oprește aici și este posbil ca și alți fotbaliști de valoare să vină în Ucraina.

Iar Mircea Lucescu se află în fața uneia din cele mai mari provocări din cariera lui.