Sala promisă de Nicușor Dan nu se mai face. București va continua să fie una dintre puținele capitale europene fără Polivalentă modernă

Gabriel-Alexandru Ioniță 09.01.2023, 14:09
Sala promisă de Nicușor Dan nu se mai face. București va continua să fie una dintre puținele capitale europene fără Polivalentă modernă

Nicușor Dan a renunțat pentru moment la ideea construcției unei noi săli polivalente, ultra-moderne, în București. Asta după ce în urmă cu mai bine de doi ani, în plină campanie electorală, actualul primar general al Capitalei și-a asumat acest proiect.

Nicușor Dan nu mai este un susținător al construcției unei noi săli polivalente în București

Acum, el susține că PMB nu dispune de fondurile necesare unei astfel de construcții. Nicușor Dan este convins că un astfel de proiect nu ar putea fi dus la bun sfârșit doar cu fondurile aflate în gestiunea Primăriei. De asemenea, edilul nu se așteaptă ca instituția pe care o conduce să primească fonduri din partea Companiei Naționale de Investiții. În schimb, el speră ca acest proiect să fie susținut la un moment dat de către diverși oameni de afaceri.

„Nu avem bani de o sală polivalentă la București. În primul rând, costă foarte mult și nu avem acești bani. Apoi, nu este rentabilă! Uitați-vă la stadioane. În al doilea rând, nu o putem face niciodată cu bani doar din fondurile Primăriei.

(n.r. De ce nu apelează la CNI în acest demers) Pentru că acolo se acordă finanțarea doar politic. Îi așteptăm să ne ajute (n.r. Pe oamenii de afaceri din România). Inclusiv pe domnul Țiriac. Nu am vorbit niciodată cu dumnealui. Dar dacă e dispus să acorde sprijin financiar îl așteptăm să discutăm”, a spus Nicușor Dan potrivit gsp.ro.

În schimb, primarul general al Municipiului București este convins de faptul că nu este o idee bună ca viitoarea sală polivalentă, în cazul în care se va construi vreodată, să fie situată în apropierea Arenei Naționale, așa cum și-ar fi dorit foștii primari generali ai Capitalei, Sorin Oprescu și Gabriela Firea.

În niciun caz nu o să fie în acea zonă! Este extrem de aglomerată în acest moment. Ar însemna o mărire a traficului din zonă și nu se dorește acest lucru. Avem alte zece variante în plan, pe care le-am studiat, dar așa cum spuneam, momentan nu există bani pentru un astfel de proiect”, a mai spus edilul conform sursei citate.

Ce spunea actualul primar general al Capitalei despre acest subiect în campania electorală

Nicușor Dan a dat asigurări că acest proiect va deveni realitate în mandatul său. „Vom construi împreună cu echipa PNL și USR PLUS o nouă sală polivalentă în București, la standarde europene, pentru evenimente culturale și sportive de anvergură”, spunea el înainte de alegerile locale din 2020.

La scurt timp, după ce a renunțat la idee, a încercat să se consoleze cu faptul că și predecesorii săi au făcut aceeași promisiune, fără să o respecte.

Promisiunea de nouă sală polivalentă toată lumea a făcut-o, dar nu sunt bani”, a fost concluzia amară a lui Nicușor Dan.

Urmăriți Playsport.ro și pe