Salariul incredibil cerut de Mohamed Salah la Liverpool. Ar deveni cel mai bine plătit jucător din Premier League

Gheorghiu Dan 05.09.2021, 21:53
Salariul incredibil cerut de Mohamed Salah la Liverpool. Ar deveni cel mai bine plătit jucător din Premier League

Liverpool a demarat negocierile pentru prelungirea contractului lui Mohamed Salah, însă situația este una complicată. Starul egiptean vrea un salariu mai mare decât al lui Cristiano Ronaldo.

Salah, pretenții uriașe, Liverpool în încurcătură

Mohamed Salah mai are doi ani de contract cu FC Liverpool, iar oficialii „cormoranilor” vor să îi prelungească înțelegerea cu încă doi. Alisson, Van Dijk și Henderson deja au iscălit noi contracte, iar Jurgen Klopp îi vrea pe toți oamenii săi de bază securizați.

Numai că la prima întâlnire cu agentul lui Salah, Rami Abbas Isa, pretențiile au fost uriașe: 500.000 de lire sterline pe săptămână, în condițiile în care actualul său salariu este de 200.000 de lire. Liverpool a refuzat această creștere pentru un fotbalist de 30 de ani, chiar dacă acesta a fost determinant în ultimii ani. Michael Edwards, directorul sportiv al „cormoranilor”, a acceptat că Salah merită o mărire, dar nu atât de categorică, pentru că riscă să stârnească furtună în vestiar.

Dacă ar primi cât a cerut, Salah ar avea cel mai mare salariu din Premier League. În acest moment, lider este Cristiano Ronaldo, pe care Manchester United îl plătește cu 380.000 de lire sterline pe săptămână, urmat de Romelu Lukaku, care ia 350.000 de lire sterline pe săptămână. Înaintea celor doi nou veniți în Premier League în această vară, topul era condus de Harry Kane și de Kevin De Bruyne, amândoi cu peste 300.000 de lire sterline pe săptămână.

Salah, regele de pe Anfield

Mohamed Salah a venit la Liverpool acum patru ani și a devenit imediat unul dintre cei mai buni jucători din Premier League. A jucat în două finale de UEFA Champions League, una pierdută cu Real în 2018 și una câștigată cu Tottenham în 2019 și a devenit campion al Angliei în 2020. Până pe 1 septembrie 2021, a înscris 127 de goluri în 207 meciuri în toate competițiile pentru Liverpool. Salah a început excelent și noul sezon. A înscris de două ori în primele trei etape ale actualului sezon de Premier League.

Salah deține o mulțime de recorduri legate de golurile sale, cel mai recent venind în prima etapă a campionatului. Reușita sa din poarta celor de la Norwich l-a pus în postura de a fi singurul jucător care a marcat vreodată în etapa inaugurală din cinci sezoane consecutive.

Înainte să vină la Liverpool în 2017, Mohamed Salah a mai jucat la FC Basel, Chelsea, Fiorentina și AS Roma. Englezii l-au cumpărat de la actuala echipă a lui Jose Mourinho cu doar 40 de milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe