Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „câinilor”. Suma uriașă care ar rămâne în contul clubului

Marian Cărăvan 19.01.2021, 16:26
Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „câinilor”. Suma uriașă care ar rămâne în contul clubului

Dinamo se confruntă cu o criză financiară majoră. Amenințată de faliment, gruparea din Ștefan cel Mare ar putea primi un ajutor nesperat. Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „câinilor”.

Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „câinilor”

Cosmin Contra, garantul lui Pablo Cortacero la Dinamo, a plecat cu un gust amar de la echipa din Ștefan cel Mare. Sătul și el de promisiunile neonorate ale spaniolilor, „Guriță” a renunțat să o mai antreneze pe Dinamo. Acum e dispus chiar și să renunțe la o mare parte din drepturile salariale ce i se cuveneau. Conștient de situația disperată a „câinilor” și de faptul că un litigiu în plus ar afunda și mai mult clubul, Cosmin Contra pare dispus să renunțe la bani, pentru a nu mai îndatora și mai mult clubul. Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „câinilor”.

Cosmin Contra pune însă o condiție. Dacă va fi plătit la zi, doar până în ziua în care a fost antrenorul echipei, Contra nu va deshide un proces la FIFA împotriva lui Dinamo. Cel puțin asta le-ar fi spus Cosmin Contra oficialilor dinamoviști, transmite GSP. Fostul antrenor al „câinilor” dorește banii la zi, ceea ce înseamnă 75.000 de euro. Unde este ajutorul lui Cosmin Contra, se întreabă fanii.

Ei bine, dacă fostul tehnician al „câinilor” ar fi solicitat la FIFA respectarea contractului semnat cu Dinamo, asta ar fi adus cheltuieli de 350.000 de euro (salariul lui Contra), la care s-ar adăuga 36.000 de franci elvețieni, taxe de judecată. Ceea ce ar fi însemnat ca Dinamo să cheltuiască nu mai puțin de 400.000 de euro pentru a stinge litigiul cu Cosmin Contra. În schimb, dacă Dinamo își va plăti la zi fostul antrenor, va face o economie de 325.000 de euro.

Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „cainilor”
Salvarea lui Dinamo poate veni de la fostul antrenor al „cainilor”

Cosmin Contra, în două rânduri antrenor la Dinamo

Cosmin Contra a antrenat-o în două rânduri pe Dinamo, în 2017 și în 2020. La cel de-al doilea mandat, a rezistat doar 11 meciuri pe banca lui Dinamo.

Fost fotbalist la Dinamo în perioada 1996-1999, Contra a renunțat la banca tehnică a „câinilor” pe 3 decembrie 2020, locul său fiind luat de Jerry Gane.

Născut la data de 15 decembrie 1975, la Timișoara, Cosmin Contra a cucerit un singur trofeu cu Dinamo. Ca antrenor al „cîinilor”, Contra și-a trecut în palmares Cupa Ligii (în sezonul 2016-2017).

Fosta sa echipă, Dinamo, e pe locul 10 în Liga 1, cu 19 puncte. Pentru Dinamo urmează meciul cu FC Botoșani, în deplasare, duminică, 24 ianuarie, de la ora 20:00.

Urmăriți Playsport.ro și pe