Salvatorul FCSB a rămas pe dinafară. Golgeterul lui Gigi Becali nu-și mai găsește echipă

Olteanu Ștefan / 25.11.2021, 19:58

Stefan Nikolic, salvatorul FCSB din cupele europene, a rămas pe dinafară. Golgeterul pe care Gigi Becali îl transfera în 2011 de la Poli Timișoara nu-și mai găsește echipă. Ajuns la 31 de ani, Stefan Nikolic a evoluat ultima oară pentru Bisceglie, în Serie D din Italia, însă după doar două săptămâni și-a reziliat contractul.

Stefan Nikolic, din nou fără echipă! Salvatorul FCSB a rămas pe dinafară. „A fost o aventură frumoasă”

După două săptămâni petrecute în Serie D din Italia, la Bisceglie, Stefan Nikolic a rămas pe dinafară. Contractul său a fost reziliat brusc, după un singur meci jucat în tricoul formației din sudul Italiei.
Înaintea scurtei experiențe de la Bisceglie, Nikolic mai evoluase tot în liga a patra din fotbalul italian, la San Luca. Acolo a fost legitimat timp de aproape două luni, în intervalul septembrie – noiembrie 2021, reușind să înscrie două goluri în șapte partide.
Se pare că Nikolic s-a săturat să își încerce norocul în fotbalul italian și în urma rezilierii contractului său de la Bisceglie, fostul atacant a decis să revină în Podgoriţa, capitala Muntenegrului.

A fost o aventură frumoasă în Italia. Toate cele bune!”, a scris Stefan Nikolic pe contul său de Instagram.

A fost salvatorul FCSB în cupele europene

În iulie 2011, adică în urmă cu fix 10 sezoane, Stefan Nikolic era transferat de Gigi Becali de la Poli Timișoara. El a fost adus inițial sub formă de împrumut, în schimbul a 250.000 de euro, după care a fost cumpărat definitiv pentru încă 750.000 de euro.

Impactul său a fost unul rapid la FCSB și în prima campanie europeană a fost eroul echipei. El a marcat o dublă în returul cu AEK Larnaca de pe 14 decembrie 2011, câștigat de FCSB cu 3-1, și i-a calificat pe roș-albaștri în primăvara europeană după 5 ani de pauză.
74 de meciuri, 13 goluri, 13 assist-uri, 2 titluri de campion și o Supercupă a României sunt realizările lui Stefan Nikolic la FCSB.

El a părăsit-o pe FCSB în ianuarie 2014, când s-a transferat din postura de jucător liber la Incheon United, în Coreea de Sud.
Din nefericire, cariera lui Nikolic a luat-o la vale după despărțirea de FCSB. El a mai evoluat pentru CSKA Sofia, NK Istra, Bruk-Bet Termalica, Radnik, Kaysar, Sepsi Sf. Gheorghe, Napredak, Partizani, Sutjeska, Krupa și Melaka, însă nu s-a adaptat la nicio echipă. În acest sezon și-a încercat norocul la cele două formații din liga a patra italiană, însă nici aceste aventuri nu i-au priit.

Rămâne de văzut dacă muntenegreanul va mai semna un nou contract sau își va agăța ghetele în cui. 150.000 de euro este cota de piață a lui Nikolic, potrivit Transfermarkt. El are o singură prezență în naționala de seniori a Muntenegrului.

„Și eu vreau să cumpăr Real Madrid!”. Cum îi ironizează Gigi Becali pe „cumpărătorii” FCSB.