Săptămână decisivă pentru Christian Eriksen la Inter Milano! Ce i-au transmis medicii după ultimele investigații

Ștefănescu Dragoș / 28.07.2021, 17:06
Săptămână decisivă pentru Christian Eriksen la Inter Milano! Ce i-au transmis medicii după ultimele investigații

Meciul de la Euro 2020 dintre Danemarca și Finlanda va rămâne unul de tristă amintire pentru toată lumea. Momentul în care jucătorul danez Christian Eriksen a suferit un stop cardio-respirator chiar pe teren, nu va fi uitat prea curând. După o intervenție chirurgicală și o perioadă de refacere, Eriksen va reveni în Italia. Într-o săptămână Christian Eriksen va afla dacă mai poate juca fotbal la nivel înalt.

Christian Eriksen aproape de tragedie la Euro 2020

Naționala de fotbal a Danemarcei a debutat la Euro 2020 împotriva naționalei Finlandei. Meciul s-a jucat pe stadionul ”Parken” din Copenhaga. Într-o atmosferă incendiară creată de suporterii danezi meciul a debutat spectaculos cu ocazii la ambele porți. Din păcate partida a avut parte de un moment dramatic petrecut chiar spre finalul primei reprize.

În minutul 43 , danezul Christian Eriksen s-a prăbușit inert pe teren fără să fi avut vreun contact cu alt jucător. Fotbalistul lui Inter Milano a primit îngrijiri medicale chiar pe teren. Sub privirile îngrozite ale jucătorilor celor două echipe, a publicului de pe stadion și a soției jucătorului minutele s-au scurs greu. Toată lumea s-a temut inițial de ceva extrem de grav. După ce a fost resuscitat pe teren, Eriksen a fost transportat la spital. Meciul s-a reluat ulterior iar Danemarca a pierdut partida cu scorul de 0-1.

Zilele ce au urmat șocantului incident au fost pline de vești despre evoluția stării de sănătate a fotbalistului. La mai mult de o săptămână Christian Eriksen a suferit o intervenție chirurgicală prin care i s-a implantat un defibrilator cardiac. Ulterior fotbalistul danez a fost externat din spital.

Christian Eriksen va afla dacă mai poate juca fotbal la nivel înalt

Implantarea defibrilatorului cardiac ar putea însemna sfârșitul carierei lui Christian Eriksen. La mai mult de o lună de la tragicul incident, Eriksen se va întoarce la Milano pentru efectuarea unor teste medicale. Momentan danezul nu are drept de joc în Serie A. Legilor sportive din Italia interzic jucătorilor cu defibrilatoare cardiace să joace fotbal. Declarațiile medicului italian Francesco Braconaro vin ca o confirmare a situației în care se află Christian Eriksen.

„Nu putem să-i dăm drept de joc pentru nicio competiție oficială din Italia. Dacă acel dispozitiv va fi îndepărtat, iar el își va putea relua activitatea fără niciun pericol și fără restricții, doar atunci va putea juca din nou pentru Inter”, a spus Braconaro.

Conform celor de la Football-Italia jucătorul danez va afla săptămâna viitoare dacă mai poate juca fotbal. În funcție de rezultatele obținute la testele pe care urmează să le facă, Eriksen va afla dacă mai poate juca la cel mai înalt nivel. Medicii speră să afle și de ce jucătorul a suferit un stop cardio-respirator în timpul partidei de la Euro 2020.