Scandal intern la Dinamo între Florin Răducioiu și Iuliu Mureșan. “N-aș fi făcut-o”. Ce l-a supărat pe fostul atacant din Ștefan cel Mare

Gabriel-Alexandru Ioniță 10.03.2022, 12:21
Scandal intern la Dinamo între Florin Răducioiu și Iuliu Mureșan. “N-aș fi făcut-o”. Ce l-a supărat pe fostul atacant din Ștefan cel Mare

Dinamo a trecut prin momente foarte tensionate după înfrângerea din deplasare cu CFR Cluj, scor 1-4. La doar două zile de la acest moment, conducerea clubului a decis, la presiunile fanilor din programul DDB, să îl demită pe Flavius Stoican și să îl aducă în locul lui pe Dusan Uhrin Jr.

Nu a fost însă așa de simplu precum pare. Jucătorii lui Dinamo s-au opus vehement acestei schimbări și și-au arătat susținerea totală pentru Flavius Stoican. Ei chiar au amenințat chiar că nu se vor mai antrena dacă acesta va fi demis.

Îndepărtarea lui Stoican a generat tensiuni la Dinamo, chiar și între Florin Răducioiu și Iuliu Mureșan

Și au reușit inițial în demersul lor. Conducerea se răzgândise în primă fază, dar ulterior fanii au forțat și au obținut în cele din urmă plecarea lui Stoican. Doar că spiritele nu s-au calmat la Dinamo nici după ce Dusan Uhrin a fost prezentat oficial de „câini”.

Florin Răducioiu, team-managerul alb-roșilor, a dezvăluit că el nu a fost de acord cu decizia de a fi schimbat Flavius Stoican. Fostul mare atacant al echipei din Ștefan cel Mare a explicat că a acceptat acest lucru pentru binele lui Dinamo, deși nu a fost consultat în legătură cu decizia care a fost luată.

Dacă mă întreba Mureșan, eu aş fi mers să rămână Flavius. Nu îl schimbam. Dar eu nu pot să aleg, dar îl ajut cum pot pe noul Mister (n.r. Duşan Uhrin). Vreau binele lui Dinamo, eu poate nu aş fi făcut-o, dar respect decizia!”, a spus Florin Răducioiu potrivit Telekom Sport.

Detalii despre contractul lui Dusan Uhrin Jr.

Legat de revenirea lui Dusan Uhrin Jr., Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a explicat că aceasta nu reprezintă o povară financiară pentru club. El a infirmat informațiile apărute în presă referitor la faptul că antrenorul ceh ar avea un salariu de circa 7.000-8.000 de euro pe lună și a asigurat că înțelegerea este una benefică pentru ambele părți.

De asemenea, Zăvăleanu a spus și că Dinamo plătește mai puțini bani lunar pentru salariile jucătorilor decât în perioada în care la echipă era Mircea Rednic.

Nu vorbesc despre bani, dar vă spun că e absolut eronată informația apărută în presă. Înțelegerea cu domnul Uhrin este una absolut rezonabilă și care nu are niciun impact negativ asupra clubului.

Tocmai de asta spun că nu doresc să vorbesc despre probleme respective, pentru că trebuie să lucrăm potrivit specializării noastre. Dacă mie mi se spune din partea celor care se ocupă de partea sportivă că e nevoie de o schimbare, eu mă uit la ce include din punct de vedere financiar. Acum, efortul financiar al lui Dinamo este mai mic. Lotul de jucători este mai slab plătit acum decât atunci”, a spus Răzvan Zăvăleanu potrivit Digi Sport.

Dinamo i-a adus deja primul jucător lui Dusan Uhrin. Conducerea a confirmat mutarea, iar atacantul poate debuta chiar în derby-ul cu Rapid