Scandal între FRF și Mitriță după anunțul retragerii. Cuvinte acide ale lui Andrei Vochin

Octavian Vasilescu 30.06.2022, 11:56
Scandal între FRF și Mitriță după anunțul retragerii. Cuvinte acide ale lui Andrei Vochin

Alexandru Mitriță (27 de ani) ar fi decis să se retragă de la echipa națională a României. Consilierul lui Răzvan Burleanu, Andrei Vochin, i-a transmis un mesaj dur atacantului.

Mitriță le-ar fi transmis secunzilor selecționerului Edi Iordănescu că nu mai vrea să vină la prima reprezentativă. Se pare că atacantul ar fi luat această hotărâre după meciul din deplasare cu Muntenegru, scor 0-2. Mitriță a prins 25 de minute în acel joc, iar în următoarele trei meciuri din luna iunie nu a mai fost folosit.

FRF, replică dură pentru Alexandru Mitriță

Andrei Vochin a spus că nu are informații concrete despre retragerea lui Mitriță, dar i-a transmis un mesaj dur jucătorului:

Nu ştiu. Am auzit din ce în ce mai mulţi jucători tineri care rostesc aceste fraze. Jucătorii de acum 10-20 de ani rosteau greu aceste fraze.

Le replic asta: ca să te retragi de la echipa naţională, trebuie mai întâi să te apuci. Eu n-am niciun fel de informaţie legată de Mitriţă”, a spus Vochin, pentru Orange Sport.

Cifrele lui Alexandru Mitriță

Mitriță are la activ 18 selecții pentru echipa națională a României, unde a înscris trei goluri. El aparține în continuare de New York City FC, iar în sezonul precedent a fost împrumutat la PAOK Salonic.

În Grecia, sub comanda lui Răzvan Lucescu, Mitriță a prins 37 de meciuri. În tricoul lui PAOK, el a înscris trei goluri și a livrat trei pase decisive.

Răzvan Lucescu a vorbit recent despre Mitriță:

Îmi e foarte drag Alex. Nu vreau să intru prea mult în discuțiile astea și să analizez, dar pot spune un singur lucru. Are un talent incredibil și îl folosește la 10%.

Este un jucător care este atât de decisiv când are mingea, dar, din păcate, la dificultăți renunță și el la fel ca ceilalți”, a transmis antrenorul lui PAOK Salonic, pentru Digi Sport.

Pacursul României în mandatul lui Edi Iordănescu

 • România vs Grecia 0-1 (amical)
 • Israel vs România 2-2 (amical)
 • Muntenegru vs România 2-0 (Liga Națiunilor)
 • Bosnia&Herțegovina vs România 1-0 (Liga Națiunilor)
 • România vs Finlanda 1-0 (Liga Națiunilor)
 • România vs Muntenegru 0-3 (Liga Națiunilor)

Programul echipei naționale în Liga Națiunilor

 • 23 septembrie 2022 – Bosnia și Herțegovina – Muntenegru (21:45), Finlanda – ROMÂNIA (21:45)
 • 26 septembrie 2022 – Muntenegru – Finlanda (21:45), ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Clasament Grupa 3, din Liga B

 1. Bosnia&Herțegovina – 8 pct.
 2. Muntenegru – 7 pct.
 3. Finlanda – 4 pct.
 4. România – 3 pct.