Se retrage și Alex Mitriță de la echipa națională. Atacantul lui PAOK Salonic ar fi anunțat deja staff-ul primei reprezentative

Ștefănescu Dragoș 29.06.2022, 19:56
Se retrage și Alex Mitriță de la echipa națională. Atacantul lui PAOK Salonic ar fi anunțat deja staff-ul primei reprezentative

Edi Iordănescu are parte de o nouă lovitură grea la echipa națională a României. Alex Mitriță le-ar fi  comunicat secunzilor selecționerului că nu mai vrea să vină la prima reprezentativă. Se pare că atacantul ar fi luat această hotărâre după meciul din deplasare cu Muntenegru.

Alex Mitriță se retrage din naționala României. Atacantul i-a anunțat deja pe secunzii selecționerului

Echipa națională a României a avut un parcurs dezastruos în Liga Națiunilor. Cu trei înfrângeri și o singură victorie în patru meciuri, tricolorii au dezamăgit profund. Lipsa rezultatelor de la prima reprezentativă a produs un val de nemulțumire în fotbalul românesc. Pe fondul situației tensionate create în jurul naționalei, mai mulți fotbaliști și-au anunțat intenția de a se retrage de la prima reprezentativă.

Alex Mitriță (27 de ani) i-ar fi anunțat deja pe secunzii lui Edi Iordănescu că nu mai vrea să joace pentru naționala României. Jucătorul lui PAOK ar fi făcut anunțul chiar după meciul din deplasare cu Muntenegru. Atacantul a jucat doar 25 de minute în acea partidă. Ulterior, în meciurile cu Bosnia, Finlanda, dar și în returul de la București cu Muntenegru, Mitriță nu a mai fost folosit deloc.

Răzvan Lucescu știe ce îi lipsește lui Mitriță pentru a deveni un jucător de talie mondială

Alex Mitriță a evoluat la PAOK Salonic în sezonul trecut. Internaționalul român a avut evoluții oscilante, iar viitorul său în Grecia este incert.

Răzvan Lucescu, antrenorul lui PAOK Salonic, a făcut o analiză extrem de sinceră a evoluțiilor atacantului român. Tehnicianul consideră că Alex Mitriță este înzestrat cu un talent imens, dar de care nu se folosește decât în proporție foarte mică. Lucescu susține că lui Mitriță îi lipsește un singur lucru pentru a deveni un fotbalist de talie mondială, și anume ”mentalitatea de luptă”.

Îmi e foarte drag Alex. Nu vreau să intru prea mult în discuțiile astea și să analizez, dar pot spune un singur lucru. Are un talent incredibil și îl folosește la 10%.

Dacă el avea și o mentalitate de luptă, de a se bate și a înțelege că fotbalul la un nivel mare înseamnă sacrificiu din toate punctele de vedere, sacrificiu în joc când ai mingea, sacrificiu să o recuperezi, sacrificiu pentru grup, să dai de la tine și să te implici, ar fi de nivelul primelor patru echipe din Anglia.

Este un jucător care este atât de decisiv când are mingea, dar, din păcate, la dificultăți renunță și el la fel ca ceilalți”, a declarat Răzvan Lucescu la Digi Sport.