Conflict la Australian Open, cu Simona Halep în centrul atenției. Decizia organizatorilor i-a scandalizat pe fani

Gabriel-Alexandru Ioniță / 20.01.2022, 09:07
Conflict la Australian Open, cu Simona Halep în centrul atenției. Decizia organizatorilor i-a scandalizat pe fani

Simona Halep se va confrunta cu anumite probleme la Australian Open din cauza orei târzii la care a fost programat meciul său din turul doi contra lui Beatriz Haddad Maia. Această partidă, care se va juca pe arena centrală Rod Laver, va încheia ziua de tenis la Melbourne și debuta în jur de ora 12:00 în România, respectiv în jur de 21:45 ora locală.

Meciul Simonei Halep poate începe la o oră foarte târzie în funcție de desfășurarea partidei dintre Kyrgios și Medvedev

Motivul care a generat această situație este reprezentat de faptul că, înaintea meciului Simonei Halep, pe arena Rod Laver se va disputa capul de afiș al zilei pe tabloul masculin, partida dintre Nick Kyrgios și Daniil Medvedev. Această confruntare va începe la ora locală 19:00 și, în funcție de desfășurarea ei, poate decala și mai mult partida dintre Simona Halep și Beatriz Haddad Maia.

Ceea ce va reprezenta o mare problemă pentru Simona. În contextul actual, și mai ales dacă va câștiga meciul, sunt șanse foarte mari ca ea să ajungă la hotel după miezul nopții în Australia. Asta pentru că după finalul partidei vor urma interviul de după meci și conferința de presă.

Astfel, programul său va fi dat complet peste cap. În primul rând, somnul său va fi foarte mult afectat, mai ales că a dezvăluit că s-a obișnuit să se trezească la 5 dimineața de când a ajuns în Australia din cauza diferenței de fus orar.

De asemenea, va avea mai puțin timp pentru a pregăti meciul din turul 3, care ar trebui să se joace sâmbătă. Asta, bineînțeles, în cazul în care va trece de Haddad Maia.

Există totuși și o parte bună în această situație. Programarea meciului Simonei la o oră mai târzie înseamnă că fanii ei din România pot urmări partida la o oră mult mai accesibilă.

Programul meciurilor de joi, 20 ianuarie, disputate pe arena Rod Laver

02:00 – Alize Cornet – Garbine Muguruza
urmat de – Xinyu Wang – Aryna Sabalenka
Nu înainte de 05:30 – Kamil Majchrzak – Alex De Minaur
10:00 – Nick Kyrgios – Daniil Medvedev
urmat de – Simona Halep – Beatriz Haddad Maia