Scandal monstru la hochei după ce Steaua și Brașov au fost trimise direct în finala campionatului

Ioan Valentin Oprea 07.04.2023, 12:36
Scandal monstru la hochei după ce Steaua și Brașov au fost trimise direct în finala campionatului

Scandal la hochei. Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) a hotărât să anuleze semifinalele şi să se treaca direct la finală. În urma acestei decizii, Steau Bucureşti şi Corona Braşov se vor duela în ulitmul act, iar marile perdante sunt Csikzereda Miecurea Ciuc şi Gheorgheni.

FRHG a schimbat regulamentul la scurt timp după încheierea sezonului regular. Iniţial, toate cele trei echipe repartizate în Grupa A valorică, precum şi câştigătoarea Grupei B urmau să se califice în semifinale.

Locul I din grupa A ar fi întâlnit locul întâi din grupa B, iar celelalte două formaţii din grupa A s-ar fi duelat între ele. În schimb, Csikzereda şi Gheorghe vor juca acum doar o finală mică, pentru locul al treilea.

Joi seară, 6 aprilie, cele patru grupări au primit o informare din partea Federaţiei, în care le erau comunicate noile modificări. Managerul de la HC Gheorgheni, Szilard Bereczky, a reacţionat dur.

Schimbarea este de neacceptat. Practic, întreg sezonul a fost fără noimă”, a declarat acesta pentru „Szekely Sport”.

FRHG se apară

Oficialii FRHG susţin că această modificare este una permisă de regulament. Aceştia dau vină pe cluburile din România care evoluează în Erste Liga şi spun că acestea au dus campionatul în derizoriu.

Așa este. Am fost nevoiți să modificăm calendarul. Tot din cauza echipelor care duc în derizoriu sezonul și nu își joacă meciurile. Gheorgheni, Ciuc, Brașov nu își duc la bun sfârșit meciurile, sunt rezultate la masa verde, ele joacă în Erste Liga”, a explicat vicepreşedintele FRHG, Emilian Cernica, pentru Gazeta Sporturilor.

Urmează meciurile naţionalei

Şefii FRGH pun această decizie de ultim moment şi pe seama apropierii meciurilor naţionalei de la Campionatul Mondial. Tricolorii fac parte din grupa A a Diviziei I, prima după cea de elită.

Plus că echipa națională pleacă la sfârșitul lunii la Campionatul Mondial de la Nottingham”, a mai precizat Cernica.

Sursa foto: Facebook

Urmăriți Playsport.ro și pe