Scandal național. Ultrașii se unesc după descinderea organizată de polițiști. Dinamoviștii fac o propunere fără precedent

Andrei Alexandra 06.10.2022, 12:31
Scandal național. Ultrașii se unesc după descinderea organizată de polițiști. Dinamoviștii fac o propunere fără precedent

O parte din ultrașii dinamoviști au anunțat că sunt solidari față de rivalii de la Peluza Sud Steaua, după ultimele evenimente. În dimineața zilei de joi a apărut informația conform căreia 19 fani din facțiunea „GLAS” au primit mandate de percheziție domiciliară, iar 14 dintre ei au primit și mandate de aducere, din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Ultrașii dinamoviști, scut în jurul rivalilor de la Steaua

Motivul este reprezentat de o plângere penală de tâlhărie depusă de suporterii din grupul „Tornado 47”, din Peluza Nord, grupare ce susține FCSB. Acestora le-a fost capturat steagul de gard în urmă cu câteva săptămâni și au ajuns la concluzia că cei de la „GLAS” sunt responsabili pentru acest lucru. Așa că au formulat o plângere penală împotriva lor. Printre acuzații se numără și aceea legată de faptul că fanul care a fost lăsat fără acel steag se afla alături de fiul său minor în acel moment.

La auzul acestei vești, o parte din ultrașii din Peluza Cătălin Hîldan, cei din grupul „Ca la noi, la nimeni”, au făcut un anunț fără precedent prin intermediul paginii lor de Facebook, intitulată „Bucureștiul Bam Bam Bam”. Ei au anunțat că sunt alături de rivalii lor de la Peluza Sud Steaua în aceste momente.

„Câinii” au făcut apel la celebrul „cod al onoarei ultras”, care spune că este cea mai mare rușine să se apeleze la poliție în momentul în care o facțiune este deposedată de steagul ei de gard. Astfel, ultrașii din PCH au anunțat că sunt gata inclusiv să le pună la dispoziție celor de la Steaua un avocat în această speță, pe care să îl plătească din banii lor.

Anunț fără precedent în această lume a peluzelor din România

„În această dimineață aflăm cum Poliția a descins în casele a 19 oameni de peluză, pentru o așa-zisă tâlhărie. După ani de zile în care am fost martorii represiunii forțelor de ordine asupra a tot ce înseamnă viață ultra’ în România, s-a ajuns la un precedent periculos și dezonorant.

Pe lângă legile țării, când ne-am pus în spatele unui steag, ne-am angajat să respectăm un cod, nescris, dar cunoscut într-totul de fiecare dintre noi. Au existat de-a lungul timpului abateri… Așa s-a ajuns să ne pierdem frați în urma unor asocieri dintre așa ziși dușmani. Așa s-a ajuns ca la un conflict să fie martori copii și neveste. Sau așa s-a ajuns ca ultrasii să-și părăsească echipa. Tot așa s-a ajuns ca ultrași să lucreze la poliție. Dar niciodată nu s-a întâmplat să se ajungă la descinderi pentru un steag.

Cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un ultras este asumarea. Așa cum îți asumi să duci steagul acasă știind că ai un copil cu tine, așa să te gandești că îl și poți pierde (n.r. steagul). Faptul că în 2022 există în lumea în care ne învârtim, pe care după aceste evenimente, cu greu o mai putem numi ultra’, oameni care au linie directă la procuratură, sau la poliția locală, care se feresc să își asume consecințele acțiunilor lor, ne face să ne întrebăm unde se va ajunge dacă se urmează un astfel de curs.

Ne exprimăm astfel susținerea față de orice om de peluză, victimă a acțiunilor suporterilor sifon și ne angajăm să oferim consiliere juridică celor în nevoie.

Astfel, anunțăm public faptul că putem pune la dispoziția celor 19 ultrași un avocat căruia îi putem achita onorariul.
Ultras liberi! Onoarea înainte de toate!”, a fost mesajul transmis de grupul „Ca la noi, la nimeni”.

Urmăriți Playsport.ro și pe