Scandal rasist la Stuttgart. Ce acuzații grave aduce Nick Kyrgios după meciul cu Andy Murray

Moldoveanu Camelia 12.06.2022, 11:39
Scandal rasist la Stuttgart. Ce acuzații grave aduce Nick Kyrgios după meciul cu Andy Murray

Andy Murray l-a învins pe Nick Kyrgios, cu scorul de 6-7 (5), 2-6, în semifinalele turneului de la Stuttgart. Australianul și-a ieșit din minți de mai multe ori pe parcursul confruntării, iar la final a dezvăluit că a fost victima unor insulte rasiale.

Nick Kyrgios, victima unor insulte rasiale? Scandal la Stuttgart

Andy Murray se gândește la finala cu Matteo Berettini, în timp ce Nick Kyrgios a pornit un adevărat scandal. Cel din urmă a izbucnit de mai multe ori pe parcursul semifinalei de la Stuttgart, fiind chiar sancționat de către arbitru cu un punct după ce și-a distrus racheta.

Nick Kyrgios a recunoscut că are un caracter vulcanic și că de multe ori reacțiile lui lasă de dorit, însă susține că de această dată insultele rasiale au fost cele care l-au scos din minți. Australianul acuză publicul de la Stuttgart:

Când se va opri asta? Chiar trebuie să fac față insultelor rasiale din mulțime? Înțeleg că uneori comportamentul meu nu este cel mai bun, dar aud mereu comentarii inacceptabile precum „oaia neagră” sau „taci și joacă”. Când mă răzbun în fața mulțimii, sunt penalizat. Este o greșeală”, a scris Kyrgios pe contul personal de Instragram.

Nick Kyrgios este unul dintre cei mai controversați jucători din circuitul ATP, dar și un exponent al luptei împotriva rasismului. El este unul dintre puținii jucători de tenis de culoare.

A scăpat cu greu de dependența de alcool și substanțe interzise

Australianul a reușit să bifeze performanțe uluitoare, însă a luptat mult să ajungă la acest nivel. Soarta nu a fost mereu blândă cu el, iar într-un anumit punct era chinuit de gândul să-și ia propria viață, conform propriilor spuse.

Jucătorul în vârstă de 27 de ani a recunoscut că a avut mari probleme din cauza alcoolului și a substanțelor interzise. El a explicat că ajunsese la un moment dat să se mutileze.

Problemele mele au fost foarte serioase. Am ajuns până la automutilare, ceea ce nu este OK. Probabil că i-am îndepărtat pe toți cei care țineau la mine pentru că nu comunicam.

Abuzam foarte mult de alcool și de droguri. Scăpasem asta de sub control. Acum abia dacă mai beau, consum un pahar de vin la cină. A fost primul lucru pe care a trebuit să-l rezolv, apoi să reconstruiesc relația cu familia mea, să revin la obiceiuri sănătoase precum dieta, un somn bun, mai mult antrenament.”, a mărturisit Kyrgios, conform publicației WWOS.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nick Kyrgios (@k1ngkyrg1os)

Urmăriți Playsport.ro și pe