Scandal uriaș cu certificate verzi. Fenomenul a luat amploare și în fotbal

Moldoveanu Camelia / 09.10.2021, 07:34
Scandal uriaș cu certificate verzi. Fenomenul a luat amploare și în fotbal

Scandal uriaș în Marea Britanie după ce s-a aflat cum au procedat mai multe vedete pentru a obține certificate verzi false. Miza acestei ilegalități este incredibilă.

Ireal! Certificare verzi false pentru un plus de celebritate

Pandemia de Covid-19 a impus mai multe restricții în televiziune. Pentru a putea participa la un show TV, toți cei implicați trebuie să fie vaccinați cu ambele doze împotriva noului virus. Aceste măsuri au fost luate pentru a nu pune în pericol producțiile și pentru a respecta legea.

Potrivit The Sun, patru vedete TV, implicate în proiectele Geordie OG, produs de MTV, și Celebrity Coach Trip E4 au folosit certificate de vaccinare false. Actele au fost obținute pentru doar 750 de lire sterline. Diferențele dintre actele originale și cele false sunt insesizabile, astfel fiind imposibil să se descopere cine este vaccinat cu adevărat și cine nu. Printre suspecți, participanți la aceste emisiuni, se află și fotbaliști.

Este înfricoșător modul în care oamenii sunt capabili să înșele sistemul și nimeni nu poate face nimic”.

Cel care falsifică certificatele verzi contactează doritorul, iar pentru doar 750 de lire sterline oferă un număr de identificare NHS (specific vaccinării) în doar câteva zile. În aplicația care scanează documentele apare chiar data și locul unde se presupune că s-a efectuat vaccinarea.

„Vaccinat la chiuvetă” în România

Fenomenul „vaccinarea la chiuvetă” a intrat și în fotbalul românesc în această vară. S-au descoperit 10 acte false de vaccinare care aparțin unor fotbaliști de la FC Pucioasa. Echipa din comuna Aninoasa, Dâmbovița, evoluează în Liga 3.

Se pare că echipa de fotbal a vrut să facă economii și să nu-și mai testeze jucătorii. Astfel, 10 dintre membrii echipei au primit acte false de vaccinare de la un cabinet medical din apropiere. Medicul de familie care a „vaccinat la chiuvetă” fotbaliștii este soția antrenorului.

Poliția IPJ Dâmbovița a făcut percheziții la sediul echipei FC Pucioasa, la cabinetul medical și la domiciliul medicului. Oamenii legii urmează să ducă la audieri 13 persoane pentru înșelăciune, fals intelectual și fals informatic, potrivit Digi Sport.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor”, au mai transmis polițiștii în luna septembrie.