Scandal uriaș la Liga 2: tentativă de dare de mită! Cine a încercat să cumpere un meci și care e suma vehiculată

Olteanu Ștefan 27.03.2021, 20:10
Scandal uriaș la Liga 2: tentativă de dare de mită! Cine a încercat să cumpere un meci și care e suma vehiculată

Un scandal uriaș a izbucnit în Liga 2, la o săptămână distanță după duelul Petronul Ploiești 0-1 CS Mioveni. La ora meciului, ambele formații erau încă angrenate în lupta pentru promovare. Acest lucru i-a determinat pe oficialii grupării ploieștene să recurgă la metode interzise pentru a încerca să obțina victoria. Un angajat al clubului Petrolul ar fi fost prins în flagrant în timp ce a vrut să ofere mită brigăzii de abrbitri de la acel meci.

Scandal uriaș la Liga 2: tentativă de dare de mită!

Un scandal uriaș a izbucnit în Liga 2, după ce au ieșit la iveală câteva detalii șocante. Petrolul Ploiești, formație care se chinuie să promoveze în Liga I de câțiva ani buni, a încercat să „cumpere un meci”.
Este vorba despre duelul cu CS Mioveni, din ultima etapă, când ploieștenii au fost învinși pe teren propriu cu 1-0.
Potrivit ProSport, înaintea acestui duel, un angajat al clubului Petrolul ar fi fost prins în flagrant în timp ce mituia un arbitru.
Tentativa a eșuat și Petrolul a pierdut partida și, în proporții mari, șansele la promovare. La scurt timp după duelul disputat pe 20 martie, Viorel Moldovan și-a dat demisia.
Conform sursei citate, suma oferită arbitrului ar fi fost cuprinsă între 4000 și 6000 de euro. Banii ar fi urmat să intre în buzunarul arbitrului respectiv, la finalul jocului.
Doar că autoritățile au aflat de planul ploieștenilor. Direcția Generală Anticorupție, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul București au organizat un flagrant și l-au prins pe făptaș.
Angajatul cu pricina a fost deja ridicat de anchetatori și umrează să fie judecat, cu propunere de arestare preventivă.

Un angajat de la Petrolul a dat mită brigazii de arbitri la meciul cu CS Mioveni
Un angajat de la Petrolul a dat mită brigazii de arbitri la meciul cu CS Mioveni

Petrolul, în fața încă unui sezon ratat

Petrolul Ploiești este pe locul 11 în Liga 2, cu 28 de puncte. Cu doar o etapă înainte de finalul sezonului regular, ploieștenii au șanse extrem de mici să mai prindă playoff-ul. În ultima rundă, Petrolul va merge în deplasare la U. Cluj, însă va depinde și de rezultatele celorlalte echipe. Nu mai puțin de 11 formații sunt implicate în lupta la playoff, iar șansele Petrolului sunt cele mai mici, fiind pe locul 11.

Nici nu ştiu ce mă încearcă, sincer. E greu, sunt descumpănit, pentru că n-am reuşit să câştigăm, n-am făcut un meci rău, dar la puţinele ocazii avute n-am reuşit să marcăm. Ştiam că vom întâlni un adversar care se va închide ermetic şi va fi greu să-l destabilizăm. Am încercat să construiesc o echipă de la zero, dar mai bine nu vorbesc, mai bine nu veneam la interviu că nici nu am ce să vorbesc. Să pierzi de o asemenea manieră şi să ieşi din cursă, asta e situaţia..”, spunea Viorel Moldovan, după meciul cu CS Mioveni.

Clasamentul Ligii a 2-a

Petrolul Ploiești are șanse extrem de mici să prindă playoff-ul
Petrolul Ploiești are șanse extrem de mici să prindă playoff-ul