Bătălie fabuloasă la Liga 2! 11 echipe, despărţite de doar 4 puncte! Cine are cele mai mari şanse la play-off

Mihai Cheles 24.03.2021, 00:54
Bătălie fabuloasă la Liga 2! 11 echipe, despărţite de doar 4 puncte! Cine are cele mai mari şanse la play-off

Bătălie fabuloasă la Liga 2! Pentru cele şase locuri care asigură prezenţa în play-off, se luptă cu şanse reale nu mai puţin de 11 formaţii.

Bătălie fabuloasă la Liga 2! 11 echipe, despărţite de doar 4 puncte

Mai este de disputat o singură etapă din sezonul regulat al Ligii a 2-a, iar situaţia din clasament este una incredibilă. Distanţa de la locul 1, la locul 11, este de doar patru puncte. O situaţie cum greu a mai fost întâlnită vreodată, în istoria fotbalului.

Iată cum arată clasamentul primelor 11 formaţii din Liga a 2-a:

 1. FCU Craiova – 32 puncte
 2. ACS Viitorul Târgu Jiu – 32
 3. Farul Constanţa – 32*
 4. ASU Poli Timişoara – 31
 5. Dunărea Călăraşi – 31
 6. Metaloglobus Bucureşti – 30
 7. CS Mioveni – 30
 8. Rapid – 30
 9. Csikszereda – 29
 10. U Cluj – 29
 11.  Petrolul – 28

*Farul Constanţa este singura formaţie dintre cele 11 care şi-au terminat meciurile. Are 19 etape jucate, faţă de 18 avute de către celelalte contracandidate.


Regulament play-off/play-out

Ultima etapă este programată să se dispute pe 28 martie, de ora 15. Primul criteriu în caz de egalitate de puncte este meciul direct, apoi golaverajul. Dacă vor fi mai multe cluburi, cu acelaşi număr de puncte, se va face clasament între acestea.

Play-off

 • primele 6 clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație.
  la finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Play-out

 • Grupele A și B din play-out vor avea câte 7 echipe. Se va disputa un singur joc între participante.
 • Din ambele grupe vor retrograda locurile 6 și 7.
 • Cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj pentru menținerea în Liga 2.
 • Sistemul a suferit modificări în urma retragerii celor de la Turris. Altfel ar fi fost o serie de 7, cealaltă de 8 și ar fi retrogradat 6 echipe în loc de 5.


Iată cele nouă meciuri din ultima rundă, a 21-a. Se vor disputa pe 28 martie, ora 15:

 • U Cluj – Petrolul Ploieşti
 • Concordia Chiajna – ASU Poli
 • CS Mioveni  – Aerostar Bacău
 • Csikszereda – Slatina
 • CSM Reşiţa – FCU Craiova
 • Dunărea Călăraşi – ACS Viitorul Târgu Jiu
 • Metaloglobus Bucureşti – Rapid Bucureşti
 • Pandurii Târgu-Jiu – Unirea Slobozia
 • Ripensia Timişoara – Comuna Recea

Vor sta în această ultimă rundă: Farul Constanţa şi Gloria Buzău.


Ce şanse de calificare în play-off au cele 11 formaţii

Calculele sunt cât se poate de complicate, pentru multe dintre formaţii. Unele formaţii stau la mâna lor, altele trebuie să aştepte jocul rezultatelor. Sunt formaţii care, şi dacă se impun în ultima rundă, nu sunt sigure de calificarea

1. FCU Craiova: în deplasare cu CSM Reşiţa – locul 19. Şi dacă pierde are mari şanse de calificare. Din cele nouă formaţii aflate sub ea, patru nu vor putea să o depăşească: Farul + alte trei formaţii din meciurile directe – Călăraşi/Târgu Jiu, Metaloglobus/Rapid şi U Cluj/Petrolul.

Şanse de calificare – 90%

2. ACS Viitorul Târgiu-Jiu: în deplasare cu Dunărea Călăraşi, locul 5. Va fi un meci foarte greu pentru olteni. Dacă vor pierde acest meci, şi rămâne la egalitate de puncte cu Farul, va fi sub formaţia de la malul mării, deoarece a pierdut meciul direct, scor 0-1. Şanse bune ca şi alte formaţii să o depăşească, precum U Cluj, Csikszereda, CS Mioveni, Rapid/Metaloglobus şi ASU Poli.

Şanse de calificare – 65%

3. Rămasă fără meciuri, Farul stă la mâna rezultatelor. Un egal la Metaloglobus-Rapid, U Cluj să nu bată pe Petrolul. De ce nu, paşi greşiţi pentru CS Mioveni, Csikszereda sau Poli Timişoara. Foarte multe variabile.

Şanse de calificare – 50%

4. ASU Poli Timişoara: în deplasare, cu Concordia Chiajna – locul 14. Bănăţenii au şanse mari de calificare. Întâlnesc o formaţie care nu are mari pretenţii de la acest sezon. Chiar şi un egal i-ar oferi şanse foarte mari de accedere în play-off.

Şanse de calificare – 75%

5. Dunărea Călăraşi: acasă, cu Viitorul Pandurii Târgu-Jiu – locul 2. Vor sta la mâna lor, dar vor întâlni un adversar cu foame mare de puncte. O victorie ar fi sinonimă cu calificarea. Un egal ar complica greu situaţia şi ar sta la mâna rezultatelor.

Şanse de calificare – 60%

6. Metaloglobus: acasă, cu Rapid – locul 8. Stă la mâna ei. Dacă învinge, se califică în play-off. Este singura variantă. Un egal ar putea să nu fie suficient, ţinând cont că vin din spate Petrolul/U Cluj, Csikszereda sau CS Mioveni.

Şanse de calificare – 40%

Şansă imensă pentru CS Mioveni şi Csikszerda Ciuc, pe propriul teren

7. CS Mioveni: acasă, cu Aerostar Bacău – locul 19. Şansă imensă pentru argeşeni! Întâlnesc acasă una dintre cele mai modeste formaţii din Liga a 2-a. Dacă se vor impune, CS Mioveni va trece peste Farul şi nu se va mai gândi la celelalte partide. La egal, şansele sunt pur teoretice.
Şanse de calificare – 70%

8. Rapid Bucureşti: în deplasare, cu Metaloglobus – locul 6. Are mare nevoie de victorie. Dacă se impune, trece peste Farul şi Metaloglobus şi se califică în play-off. Este singura variantă. Va fi un meci foarte greu, pe terenul unei formaţii care vrea în play-off.

Şanse de calificare – 40%

9. Csikszereda Ciuc: acasă, cu CSM Slatina – locul 18. Formaţia din Covasna are o singură variantă – victoria – iar aceasta nu pare imposibilă, împotriva unui adversar modest. Cu 32 de puncte, ar urca pe Farul, datorită avantajului din meciurile directe. De asemenea, duelurile dintre Metaloglobus/Rapid şi Călăraşi/Târgu-Jiu, ar putea să o ducă în play-off.

Şanse de calificare – 60%

10. U Cluj: acasă, cu Petrolul – locul 11. Un succes, ar duce-o la 32 de puncte, ca Farul. Cel mai probabil, mai multe formaţii vor avea 32 de puncte şi se va face un clasament între acestea. Şansele sunt teoretice, chiar şi cu o victorie.

Şanse de calificare – 30%

11. Petrolul: în deplasare, cu U Cluj – locul 10. O victorie ar duce-o la 31 de puncte. Ar trebui ca Metaloglobus să bată pe Rapid, CS Mioveni să nu bată pe Aerostar Bacău, iar Csikszereda să nu bată pe CSM Slatina. Şanse, din nou, doar teoretice.

Şanse de calificare – 10%.

Urmăriți Playsport.ro și pe