Scandalul dintre FCSB și Ministerul Apărării l-a prins și pe Mihai Pintilii în vâltoare: „Politicul dictează”

Octavian Vasilescu / 28.04.2022, 20:32
Scandalul dintre FCSB și Ministerul Apărării l-a prins și pe Mihai Pintilii în vâltoare: „Politicul dictează”

FCSB vrea să joace pe Stadionul Steaua, dar ministrul Vasile Dîncu le-a închis ușa în nas vicecampionilor.

Aflat în staff-ul de la FCSB, Mihai Pintilii s-a declarat dezamăgit de această situație. CSA Steaua va decide dacă FCSB poate juca sau nu pe noua arenă din Ghencea.

Echipa condusă de Gigi Becali își dorește să joace în Ghencea meciul cu CFR Cluj din ultima rundă a play-off-ului. Arena Națională va fi închisă în perioada în care ar trebui să aibă loc meciul FCSB – CFR Cluj. Stadionul va găzdui un festival de muzică în perioada 3-5 iunie, dar organizatorii preiau Arena mai devreme.

Reacția lui Mihai Pintilii

Vom vedea dacă jucăm sau nu în Ghencea. Nu noi decidem. Aici, politicul decide. Noi sperăm să avem stadionul plin acolo unde vom juca.

Trebuie să o luăm meci cu meci. Se mai pot pierde puncte. Să dea Dumnezeu să ajungem la ultima etapă să jucăm cu titlul pe masă și atunci vom avea o șansă foarte mare.

Nu ne așteptam absolut deloc să mai avem șanse la titlu. Erau 8 puncte, noi atunci ne băteam să ne asigurăm locul 2. Dar uite, cu jocul rezultatelor, plus acel meci bun făcut de noi la Cluj, ne-au adus în situația de a avea șanse foarte mari”, a spus Mihai Pintilii, citat de AS.ro.

Ministrul Apărării i-a închis gura lui Gigi Becali

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, i-a dat un răspuns ferm lui Gigi Becali, care vrea ca FCSB să fie primită în Ghencea:

Problema ține de oportunitățile pe care le avem în acest moment de disponibilitatea stadionului, nu faptul că echipa lui Becali, care se revendică de la Steaua, trebuie să joace pe acest stadion.

Nu avem un contract cu clubul FCSB, nu avem nici cu LPF sau cu FRF. Deci din acest punct de vedere, nu putem da un răspuns acum. Poate că încă nu este niciun eveniment în acea dată, dar nu am discutat cu conducerea clubului pentru asta și nu știu care e situația.

Când va fi cazul, o să vedem ce evenimente avem, dacă avem. Domnul Becali nu închiriază stadioane, dar probabil că ar putea închiria unde vrea. Probabil că trebuie și cei care sunt proprietari aici să accepte acest lucru.

E problemă care ține și de suporterii Stelei, de toată comunitatea care înseamnă Steaua, care a dat mulți campioni mondiali și sigur că vocea acestei comunități este importantă pentru oricine”, a spus Vasile Dâncu.

Clasament play-off

FCSB se află la două puncte în spatele liderului CFR Cluj.

  1. CFR Cluj – 48 pct.
  2. FCSB – 46 pct.
  3. Universitatea Craiova – 42 pct.
  4. FC Voluntari – 30 pct.
  5. Farul Constanța – 28 pct.
  6. FC Argeș – 27 pct.