Scenariu negru în cazul David Popovici. Cel mai bun înotător al planetei ar putea concura pentru SUA

Ștefănescu Dragoș 20.01.2023, 13:01
Scenariu negru în cazul David Popovici. Cel mai bun înotător al planetei ar putea concura pentru SUA

David Popovici a uimit întreaga lume cu performanțele sale. În ciuda faptului că are doar 18 ani, el a devenit un adevărat star internațional. David a intrat imediat în atenția marilor universități din Statele Unite ale Americii. Camelia Potec a vorbit despre situația campionului nostru și a dezvăluit când ar putea părăsi acesta România.

David Popovici, asaltat de universitățile din SUA

Anul trecut David Popovici a bifat mai multe performanțe uluitoare. La doar 18 ani, românul a devenit rapid un adevărat star internațional. Succesele lui David au atras imediat atenția marilor universități din SUA. Astfel, după absolvirea liceului, marele nostru campion ar putea decide să-și continue studiile în Statele Unite.

Camelia Potec a dezvăluit când ar putea pleca David din România

Camelia Potec a vorbit despre situația lui David Popovici. Preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern susține că până în 2024 David va rămâne în România, însă după aceea orice este posibil.

Da (n.r. dacă e tentat David Popovici să plece în Statele Unite) şi eu am spus încă din 2021 că există şanse să plece. În 2021, după terminarea Jocurilor Olimpice, a avut foarte multe oferte. Inclusiv la Federaţie au venit foarte multe oferte. Am spus, da, are oferte, există şanse să plece şi după această vacanţă se va decide exact ce urmează să facă. Şi în urma discuţiilor pe care le vom avea împreună, şi în urma ofertelor, după ce o să le vadă pe toate.

În momentul în care am început pregătirea cu David şi a intrat în bazin, cred că undeva în 10 septembrie sau 1 septembrie, noi am declarat ca Federaţie că David rămâne în România până la Jocurile Olimpice de la Paris şi se va pregăti în diferite bazine din România sau alte bazine din alte ţări dacă va pleca în cantonament. Dar el va rămâne în principal, cel puţin 90% din timp, să se pregătească în România cu antrenori români.

Nu, dar există şanse. Sunt 50% şanse. Dar orice ar decide acum, lucrurile se pot schimba. Pentru că obiectivul este să câştige medalie la Jocurile Olimpice de la Paris. Bineînţeles că ne dorim cu toţii să aibă 2 medalii de aur, dar mai avem până atunci. Momentan obiectivul este realist, normal, competiţia este dură… e vorba de Jocurile Olimpice. Toate gândurile şi toate planurile se fac până la JO 2024.

În cazul în care Doamne fereşte nu iese, în cazul în care se întâmplă ceva, lucrurile pot lua o întorsătură chiar imediat după Jocurile Olimpice. Chiar dacă decizia acum ar fi să nu plece din ţară. Doamne fereşte! Dar poate câştigă două medalii de aur, bate două recorduri mondiale de seniori şi spune: ”Gata, plec din ţară, îmi văd de studii şi nu mai vreau să fac înot”.

Orice se poate întâmpla, de aceea nu se fac planurile pentru perioada de după Jocurile Olimpice. Ele se pot schimba”, a declarat Camelia Potec pentru AS.ro.

Campionul român a fost inclus în Top 10 al celor mai buni sportivi din lume

Jurnaliștii de la cotidianul L’Equipe l-au inclus pe David Popovici în Top 10 al celor mai buni sportivi ai lumii.

În fruntea clasamentului întocmit de francezi se află Lionel Messi, cu 808 puncte, acesta fiind urmat de Kylian Mabppe, care are 381 de puncte, și Rafael Nadal, cu 285 de puncte. Din acest top mai fac parte ciclistul belgian Remco Evenepoel, campionul de Formula 1 Max Verstappen, Balonul de Aur Karim Benzema, atletul Armand Duplantis, baschetbalistul Stephen Curry și rugbystul Antoine Dupont. David Popovici ocupă locul 10 în acest clasament, având 98 de puncte.

Urmăriți Playsport.ro și pe