Scenariu terifiant în cazul jucătoarei de tenis care a spus că ar fi fost violată de vicepremierul țării

Catinca Giosanu 11.11.2021, 21:10
Scenariu terifiant în cazul jucătoarei de tenis care a spus că ar fi fost violată de vicepremierul țării

Jucătoarea de tenis Shuai Peng, fost lider mondial WTA la dublu și câștigătoare a două turnee de Grand Slam, a dispărut din nou după ce l-a acuzat de viol pe un fost vicepremier al Chinei, Gaoli Zhang.

Shuai Peng, dată dispărută

La începutul lunii, Peng a publicat un mesaj controversat pe reţeaua de socializare Weibo. Sportiva de 35 de ani l-a acuzat atunci pe fostul vicepremier Zhang Gaoli, 75 de ani, că a violat-o, înainte ca între ei să se lege o poveste de dragoste. Până ca ea să facă anunțul cu pricina, niciun alt politician chinez de rang înalt nu fusese acuzat de viol, notează leprogres.fr. Șocant este faptul că jucătoarea de tenis a dispărut după ce a vorbit despre faptul că ar fi fost violată de vicepremierul Chinei Zhang Gaoli.

Jurnaliștii de la Reuters au încercat să ia legătura cu fostul lider mondial WTA, însă fără succes. În același timp, un purtător de cuvânt al ministrului de Externe a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de caz şi că, oricum, subiectul nu are nicio legătură cu afacerile externe.

Ce s-a întâmplat după ce sportiva l-a acuzat de viol pe fostul vice-premier al Chinei

De subliniat este că mărturia jucătoarei a fost ştearsă de cenzură la mai puţin de o jumătate de oră de la publicare. Dar nu numai căutările despre Zhang Gaoli sau Peng Shuai au eşuat, ci şi silabele din numele lor. Cuvântul ”tenis” a fost indisponibil vreme de câteva ore după postarea sportivei. Inclusiv grupurile private de ştiri au fost vizate. Totodată, conturile care distribuiau capturi de ecran ale mărturiei lui Peng Shuai au fost suspendate.

Oamenii nu au rămas indiferenți la situația jucătoarei de tenis. Activista pentru drepturile femeilor Lu Pin este ferm convinsă că povestea lui Peng nu va fi dată uitării.

Până la urmă, cenzura nu poate împiedica oamenii să găsească modalităţi discrete de a discuta cazul şi toată lumea va şti în cele din urmă.”, a spus femeia pentru SupChina.

”Este o experienţă dureroasă”

Înainte de a fi cenzurat, numele „Peng Shuai” generase peste 20 de milioane de vizualizări în câteva ore. Asta denotă că utilizatorii chinezi sunt foarte interesați de aceste dezvăluiri.

Lu Pin a spune că este „prea devreme pentru a şti care va fi impactul acestei mărturii pe termen lung”. Prin urmare, ea le-a cerut utilizatorilor reţelelor sociale să nu comenteze cu frivolitate cazul jucătoarei.

Nu este o bârfă lascivă sau un scandal sexual. Este o experienţă dureroasă pentru o femeie.”, a adăugat ea.

Urmăriți Playsport.ro și pe