VIDEO EXCLUSIV. Scenariu diabolic pregătit în „Ștefan cel Mare”? Un fost jucător șochează: „Odată cu venirea lui, jucătorii nu vor mai lua niciun ban”

Mihai Cheles / 29.06.2021, 21:03
VIDEO EXCLUSIV. Scenariu diabolic pregătit în „Ștefan cel Mare”? Un fost jucător șochează: „Odată cu venirea lui, jucătorii nu vor mai lua niciun ban”

Dinamo a intrat în insolvență, pentru a doua oară în istoria sa. De data acestea, cel însărcinat cu găsirea soluțiilor este un personaj care a avut rezultate excelente cu CFR Cluj, într-un caz asemănător, în urmă cu câțiva ani, dar care a fost contestat vehement de foștii jucători.

VIDEO EXCLUSIV. Scenariu diabolic pregătit în „Ștefan cel Mare”? Un fost jucător șochează: „Odată cu venirea lui, jucătorii nu vor mai lua niciun ban”

Noul administrator judiciar al lui Dinamo este Răzvan Zăvăleanu, de la RTZ&Partners SPRL – Filiala București. Acesta va trebui să pună la punct un plan de reorganizare economică, care să salte Dinamo din „groapă”.

Răzvan Zăvăleanu are o mare experiență în domeniu, lucrând și la alte planuri de organizare, cu CFR Cluj, Gaz Metan Mediaș, ASA Târgu Mureș și FC Brașov. Dacă la ultimele trei echipe nu mai era nimic de salvat sau de executat, la CFR Cluj a scutit clubul de milioane de euro. A profitat de anumite hibe legislative și a lăsat o serie de jucători fără contracte și fără banii promiși. Este și cazul lui Liviu Ganea, invitat special al emisiunii „PlayMaker”, marți, de pe PlaySport.ro.

La CFR Cluj, domnul Zăvăleanu s-a asigurat ca jucătorii CFR-ului să nu mai ia niciunul, niciun ban. Ce a reușit la CFR? Cine și-a primit salariile? Mai am de primit aproape 100.000 de euro. Chestia este că jucătorii nu și-au luat banii la CFR. Despre ce vorbim? Domnul Zăvăleanu minte? Înseamnă că minte, a declarat Liviu Ganea.

Mario Felgueiras a pierdut 200.000 de euro, după această reorganizare

De asemenea, în urmă cu un an, fostul portar al celor de la CFR Cluj, Mario Felgueiras, a povestit și el, într-un interviu în Portugalia, că a fost păcălit cu 200.000 de euro, prin aceeași reorganizare a clubului.

Nu și-au luat banii decât cei care au rămas în club – Camora, Deac, nu știu Cadu – care s-au înțeles și au rămas la echipă. Nimeni din cei care au plecat nu și-au mai luat banii. Am luat 10% din drepturi, dar nu pentru că, creditorul principal al clubului a renunțat să-și mai ia banii, ci pentru că așa au vrut ei. Puteau să nu mai dea nimic. Jucătorii de la Dinamo, odată cu venirea domnului Zăvăleanu, este posibil să nu-și mai ia niciun ban, după intrarea în insolvență, a adăugat Liviu Ganea.

Răzvan Zăvăleanu și echipa sa au profitat de contractele pe care jucătorii celor de la CFR Cluj le aveau, semnate tot la îndemnul clubului, și le-au desfăcut fără ca aceștia să aibă ceva de obiectat. În schimb, fără nicio obligație, clubul le-a oferit jucătorilor câte 10% din suma totală ce li se cuvenea. Lucru confirmat și de Mario Felgueiras, în presa din Portugalia.

La CFR s-au reziliat contractele unilateral. Au zis că s-a intrat pe legea 95 și că toate contractele sunt suspendate și că nimeni nu mai ia niciun ban. Așa a fost. Jucătorii de la CFR Cluj nu au fost considerați salariați ai clubului. Păi dacă nu noi eram salariați, atunci cine? Contractele de muncă erau niște convenții civile de prestări servicii, adică contracte de muncă mascate. Pentru ca clubul să nu plătească taxe către stat. Atunci era chestia asta, și nu numai la CFR. Se plăteau taxe mai mici. Dacă și acești băieți de la Dinamo au aceste convenții, nu vor mai lua niciun ban, a conchis, Liviu Ganea.