Scene nemaiîntâlnite cu Djokovic! Spectacol total în tribune după ce a câștigat turneul de la Australian Open

Bădulescu Silvian 29.01.2023, 15:22
Scene nemaiîntâlnite cu Djokovic! Spectacol total în tribune după ce a câștigat turneul de la Australian Open

Novak Djokovic (35 de ani) s-a impus în primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Acesta a devenit noul lider ATP. Imediat după mingea decisivă, sârbul a izbucnit în lacrimi. A mers imediat la loja sa, printre colaboratori și membrii familiei, s-a prăbușit și a continuat să verse lacrimi.

Novak Djokovic, campion la Australian Open

Pentru a zecea oară în carieră, Novak Djokovic a devenit campion la Australian Open. Mai mult, a ajuns și în vârful ierarhiei ATP. Sârbul a trecut în finală de Stefanos Tsitsipas, scor 6-3, 7-6 (4), 7-6 (5) și, imediat după mingea decisivă, a dat frâu liber sentimentelor.

Nole a mers direct spre loja sa, printre oamenii din staff și membrii familiei, i-a îmbrățișat și s-a prăbușit. Imediat a început să plângă. Sportivul a rămas preț de câteva zeci de secunde întins pe jos. Ulterior, după ce a coborât, cu greu, din lojă, tremurând, s-a așezat pe bancă. Acolo, a băgat capul în prosop și a continuat să plângă.

Anul trecut, la ediția din 2022, sârbul a lipsit din Australia. Acesta nu a putut participa la turneul său favorit din cauza faptului că nu era vaccinat împotriva COVID-19. Astfel, nu i-a fost permisă intrarea în țara de la Antipozi.

Cu succesul de astăzi, Novak Djokovic l-a egalat pe Rafael Nadal la numărul ce Grand Slam-uri câștigate, 22. Cei doi sportivi au cele mai multe titluri de acest gen.

Nole și-a spulberat adversarii în drumul spre trofeu

Sârbul a avut un traseu lung și dificil în drumul spre al zecelea trofeu din Australia. Djokovic a trecut, lejer, 3-0, de Carballes Baena, în primul tur. Mai apoi, Couacaud (locul 191 ATP) i-a ieșit în cale și i-a „furat” un set, dar Nole s-a impus cu 3-1.

Din a treia faza a competiției, au început să apară și adversarii puternic. Totuși, Djokovic s-a impus cu 3-0 la seturi împotriva bulgarului Dimitrov (locul 28 ATP).

În optimi, campionul din Australia a trecut de un localnic, Alex de Minaue (locul 24 ATP). Sferturile de finală au însemnat un duel cu Andrey Rublev, rusul favorit nr. 6 al competiției.

Semifinala a dus un rezultat tras la indigo, 3-0 la seturi, ca în precedentele tururi. Adversar i-a fost Tommy Paul, sportiv din SUA, locul 35 ATP.

Tatăl lui Novak Djokovic, în mijlocul unei controverse

Sportivul sârb fusese, de curând, implicat într-o controversă provocată de tatăl său, Srdjan. Părintele liderului ATP s-a fotografiat cu câțiva susținători ai lui Putin, care purtau tricoul cu litera „Z”, devenită simbol al rușilor în războiul din Ucraina. Mai mult, aceștia țineau și un steag al Rusiei cu chipul președintelui.

Pentru a evita eventuale discuții suplimentare pe această temă, Srdjan Djokovic nu a asistat la meci din arenă. El a preferat să urmărească partida din camera de hotel.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe