Scene uluitoare la Indian Wells. Victoria Azarenka a izbucnit în plâns în timpul meciului cu Elena Rybakina

Ștefănescu Dragoș 15.03.2022, 15:51
Scene uluitoare la Indian Wells. Victoria Azarenka a izbucnit în plâns în timpul meciului cu Elena Rybakina

Partida dintre Victoria Azarenka și Elena Rybakina din turul trei al turneului de la Indian Wells a avut parte de un moment uluitor. Sportiva din Belarus a izbucnit în plâns pe teren după ce a comis o dublă greșeală.

Scene uluitoare la Indian Wells. Victoria Azarenka a izbucnit în plâns pe teren

Victoria Azarenka (15 WTA) și Elena Rybakina (22 WTA) s-au înfruntat în turul trei de la Indian Wells. Partida a avut parte de un moment uluitor, în centrul căruia s-a aflat Azarenka.

Primul set al meciului a fost dominat clar de Rybakina, care s-a impus cu scorul de 6-3. Totuși nimic nu anunța ce urma să se întâmple. În setul secund, la scorul de 2-2, Azarenka a izbucnit brusc în plâns, după ce făcut o dublă greșeală. Arbitra și supervizorul partidei au intrat imediat pe teren pentru a afla ce se întâmplă cu jucătoarea din Belarus. Aceasta și-a cerut imediat scuze pentru ieșirea emoțională avută.

Îmi pare rău! Îmi pare foarte rău. Chiar îmi pare foarte rău. Pur și simplu m-am săturat de toate astea”, a spus Azarenka.

La reluarea partidei, spectatorii și cei din staff-ul său au încurajat-o pe Azarenka, încercînd să o ajute să treacă peste momentul de slăbiciune. În mod surprinzător, Rybakina a vut o reacție foarte cinică. Aceasta s-a arătat chiar deranjată că meciul a fost întrerupt și l-a întrebat pe supervizor: „E normal ce face?”.

Vădit afectată, Azarenka nu și-a regăsit forța de a reveni în meci și a pierdut și setul doi cu scorul de 4-6. Astfel, Elena Rybakina s-a califcat în optimile de finală de la Indian Wells.

Azarenka, afectată de războiul din Ucraina

Victoria Azarenka a declarat în urmă cu câteva zile că este extrem de afectată din cauza situației dramatice din Ucraina. Sportiva nu și-a putut ascunde stupefacția față de implicarea țării sale în acest conflict. Belarusul a permis armatei ruse să atace Ucraina de pe teritoriul său.

Sunt devastată de acțiunile care au avut loc în ultimele zile în și împotriva Ucrainei. Este sfâșietor să vezi câți oameni nevinovați au fost afectați și continuă să fie afectați de asemenea violențe”, a spus Victoria Azarenka.

Simona Halep, bucuroasă după calificarea în optimile de finală de la Indian Wells

Simona Halep (26 WTA) a înfrunta-o pe Cori Gauff (17 WTA) în turul trei de la Indian Wells. Românca a dominat partida, reușind să servească și să se miște foarte bine. Simona s-a impus în două seturi, scor 6-3, 6-4. După acest succes, constănțeanca s-a calificat în optimile de finală, unde o va întâlni pe Sorana Cîrstea (27 WTA).

La finalul meciului cu Gauff, Simona a fost extrem de relaxată și volubilă. Românca le-a mulțumit spectatorilor din tribune, fiind încântată de susținerea primită din partea fanilor. Simona a dezvăluit și faptul că lucrează mult la capitolul psihologic, acesta fiind secretul din spatele calmului afișat în timpul partidei.

Este o atmosferă frumoasă, vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit la meci, pentru că m-ați încurajat, mereu este o plăcere pentru mine și mă bucur că vorbesc cu tine.

Am fost calmă pe teren, nu am vorbit mult, lucrez la acest capitol, plus că atmosfera de aici m-a impulsionat”, a spus Simona Halep.