Schema prin care Rangers ar putea scăpa de Ianis Hagi. Ce strategie pregătește antrenorul Steven Gerrard

Gabriel Peneș 06.05.2021, 08:32
Schema prin care Rangers ar putea scăpa de Ianis Hagi. Ce strategie pregătește antrenorul Steven Gerrard

Schema prin care Rangers ar putea scăpa de Ianis Hagi. Noua campioană a Scoției caută soluții pentru înlocuirea internaționalului român, în cazul unui transfer al acestuia. Aflat la cel mai bun sezon al său, Ianis e dorit de echipe mari din Europa. S-a vorbit mai ales de interesul lui Lazio Roma, dar și de celor de la Sevilla. Acum, Steven Gerrard a adus pe Ibrox Park un nou fotbalist care l-ar putea scoate pe român „din schemă”, apropiindu-l de o plecare de la echipă.

Schema prin care Rangers ar putea scăpa de Ianis Hagi

Rangers se poate declara mulțumită de Ianis Hagi. El a adunat 7 goluri și 13 pase de gol, în 43 de partide jucate în acest sezon. Deși nu a devenit titular incontestabil, fiul „Regelui” a dovedit că Stevie G se poate baza pe el. Și cu ajutorul lui, Rangers a reușit să cucerească cel de-al 55-lea titlu din istorie. Dar, la 22 de ani, Ianis Hagi a devenit tentant și pentru alte echipe mari ale Europei. Mai ales pentru Lazio și Sevilla. Cel puțin italienii par foarte aproape de a oferi suma dorită de clubul scoțian, de 10 milioane de lire sterline, aproximativ 12 milioane de euro.

Ar însemna un profit de peste 8 milioane de euro, după cele 3,5 milioane plătite lui Genk, acum 1 ani și jumătate. Iar ca lucrurile să fie și mai complicate pentru statutul lui Ianis la echipă, Rangers a transferat un internațional zambian de 24 de ani care joacă pe toate posturile de atac. E vorba de Fashion Sakala, 24 de ani, de la gruparea belgiană Oostende. În cei 3 ani petrecuți în Jupiter League, Sakala a înscris 26 de goluri în 90 de partide, dintre care 13 în acest sezon.

Schema prin care Rangers ar putea scăpa de Ianis Hagi. Ce strategie pregătește antrenorul Steven Gerrard
Schema prin care Rangers ar putea scăpa de Ianis Hagi. Scoțienii l-au transferat pe atacantul zambian Fashion Sakala, de la echipa belgiană Oostende

Ce strategie pregătește antrenorul Steven Gerrard

Sakala și-a manifestat deja încântarea de a purta, din vară, legendarul tricou al celor de la Rangers. El s-a arătat bucuros să evolueze alături de jucători ca Ianis Hagi.

A fost întotdeauna un vis să joci alături de fotbaliști precum Roofe și Hagi. Am jucat cu ei, iar acum sunt aici. Sunt jucători fantastici, foarte buni, și știu că voi avea foarte multe de învățat de la ei. Aștept cu nerăbdare să lucrez alături de ei, a declarat Sakala, pentru Rangers TV, după semnarea unui contract pe 4 ani.

La rândul său, Steven Gerrard a spus că-l monitoriza pe jucătorul zambian de ceva vreme.

Fashion este un jucător care era în vederile noastre, care se potrivește ca profil stilului nostru și are calități pentru a se remarca și în campionat și în Europa”, a declarat managerul grupării de pe Ibrox Park.

Fashion Sakala este al doilea jucător deja „antamat” de Rangers, după Nnamdi Ofoborh de la Bournemouth. Rămâne de văzut dacă sosirea acestuia da „undă verde” transferului lui Ianis Hagi spre zări capitoline.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe