Emma Răducanu a zdrobit-o pe Serena Williams și îi grăbește retragerea

Ștefănescu Dragoș / 17.08.2022, 09:46
Emma Răducanu a zdrobit-o pe Serena Williams și îi grăbește retragerea

Emma Răducanu a înfruntat-o pe Serena Williams în primul tur al turneului de la Cincinnati. Britanica a câștigat categoric partida, în doar 65 de minute.

Emma Răducanu, victorie categorică în fața Serenei Williams

Emma Răducanu (18 ani, 13 WTA) și Serena Williams (40 de ani, 612 WTA) s-au înfruntat în primul tur al turneului de la Cincinnati. Aceasta a fost prima întâlnire dintre cele două sportive în circuitul mondial.

Partida a fost dominată categoric de Emma, care a pierdut doar 4 game-uri în primul set. Setul secund a fost o simplă formalitate pentru sportiva britanică. Ea nu i-a dat nicio șansă veteranei Serena Williams și a câștigat setul cu 6-0. Astfel, după doar 65 de minute, Emma Răducanu s-a impus cu scorul de 6-4, 6-0 și s-a calificat în turul doi al competiției. Următoarea adversară a sportivei cu origini românești va fi Victoria Azarenka.

La finalul partidei, Emma Răducanu și-a exprimat respectul față de Serena Williams, cea care a scris istorie în tenisul mondial. Mai mult, britanica a explicat că Serena a fost o sursă de ispirație pentru ea.

A fost o onoare pentru mine să împart terenul cu Serena. Cred că e timpul să o onorăm pentru cariera deosebită pe care a avut-o. Mă bucur că ni s-au intersectat carierele și că am avut șansa să joc împotriva ei. Tot ce a reușit ea în tenis m-a inspirat.

Am avut emoții de la început până la final, pentru că știu ce campioană mare este și cum poate reveni din orice poziție dificilă, dar mă bucur că mi-am menținut calmul,” a declarat Emma Răducanu.

Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. ””E cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată”

În ciuda faptului că a revenit de curând în circuitul mondial, Serena Williams și-a anunțat retragerea din tenis. US Open va fi ultimul turneu la care marea campioană va participa din postura de jucătoare profesionistă.

E cel mai greu lucru pe care mi l-am putut imagina vreodată. Nu vreau să se termine, dar în același timp sunt pregătită pentru ce urmează. Din păcate, nu eram pregătită să câștig Wimbledon anul acesta. Și nu știu dacă voi fi pregătită să câștig la New York. Dar am de gând să încerc. Și turneele preliminare vor fi distractive”, a spus Serena Williams, pentru revista Vogue.

Serena Williams se poate lăuda cu performanțe care cu greu vor putea fi egalate în viitor. Americanca a ocupat prima poziție în clasamentul mondial timp de 319 săptămâni. Aceasta este a treia performanță din toate timpurile după Steffi Graf (377) și Martina Navratilova (332). Serena Willliams are nu mai puțin de 73 de turnee câștigate la simplu și 23 la dublu.