Schimbări importante în clasamentul WTA. Cine sunt marile revelații din România

Bordei Radu / 01.08.2022, 21:54
Schimbări importante în clasamentul WTA. Cine sunt marile revelații din România

Tenisul din România este reprezentat bine, în topul WTA. 5 românce se situează în primele 100 de jucătoare ale lumii, alte 5 se situează între locurile 101 și 200. Simona Halep rămâne principala noastră speranță, dar Ana Bogdan a avut o ascensiune spectaculoasă.

5 jucătoare din România se regăsesc între primele 100 tenismene ale lumii. Ascensiunea Anei Bogdan

Parcursul excelent de la Varșovia a ajutat-o pe Ana Bogdan să revină în primele 100 de jucătoare din lume. Din păcate pentru jucătoarea din România, aceasta nu a mai avut forța să și câștige primul ei trofeu în tenis. Dar s-a mulțumit să urce pe locul 75 în ierarhia WTA. În fața ei se mai găsesc 4 românce. Prima este, binențeles, Simona Halep, care ocupă locul 16 WTA. Fostul lider mondial a pornit sezonul de hard american și are planuri importante, mai ales la US Open.

Irina Begu și Sorana Cîrstea ocupă locurile 34 și 36, iar Jaquline Cristian se găsește la doar 5 poziții în fața anei Bogdan, pe locul 70. Sub locul 100, Gabriela Ruse speră să urce cât mai repede, mai ales că este la doar 4 locuri de acest top.

Ana Bogdan, învinsă de Caroline Garcia la WTA Varșovia

Caroline Garcia s-a impus în două seturi. Franțuzoaica a condus pe parcursul întregii partide și a câștigat cu 6-4, 6-1. Garcia a fost mult mai energică, după ce în semifinale a trecut lejer de Jasmine Paolini (26 de ani, 58 WTA), 6-1, 6-2.

Este al doilea duel câștigat de Garcia cu jucătoarea născută la Sinaia. Prima partidă s-a jucat la Wimbledon 2017. Atunci, Garcia a trecut de Bogdan cu 6-4, 6-3.

Finala de la Varșovia este prima partidă pe care Ana Bogdan a jucat-o cu un trofeu WTA pe masă. În urma celor patru victorii legate în Polonia, Bogdan urcă 33 de locuri în ierarhia mondială, până pe poziția 75.

Turneul de la Varșovia este dotat cu premii totale de 251.750 de dolari. Câștigătoarea turneului va fi recompensată cu 33.200 de dolari, iar învinsa din finală va primi 19.750 de dolari.

Simona Halep poate câștiga o mică avere la Citi Open. Sumele puse la bătaie de organizatori

Pentru fostul lider mondial, turneul de la Washngton este doar un prilej de a pregăti participarea la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Acesta este principalul obiectiv al campioanei noastre. Dar, chiar și așa, un parcurs mai lung la Washington i-ar aduce o sumă frumoasă în cont. Citi Open pune la bătaie peste 250.000 de dolari, ca premii.

Dacă va trece de primul tur, Simona Halep va încasa 2835 de dolari, pentru turul secund, 4100, iar pentru turul trei, 6200. Premiile vor crește din faza semifinalelor. Acolo, pentru o calificare, Simo va încasa 11.000 de dolari. Dacă va ajunge în ultimul act, românca va primi un cec de aproape 20.000 de dolari,. Un triumf în turneul de la Washington, i-ar aduce în conturi 33.200 de dolari.