Schimbările pregătite de Edi Iordănescu pentru meciul cu Belarus. Doi fotbaliști care au jucat în Andorra ies din planurile selecționerului

Ioan Valentin Oprea 27.03.2023, 23:17
Schimbările pregătite de Edi Iordănescu pentru meciul cu Belarus. Doi fotbaliști care au jucat în Andorra ies din planurile selecționerului

Edi Iordănescu pregăteşte două schimbări în primul unsprezece pe care îl va alinia pe teren marţi, împotriva Belarusului.

Faţă de partida din Andorra, Iordănescu jr. va miza, cel mai probabil, pe Florin Tănase. De asemenea, în formula de start îşi va găsi loc şi mijlocaşul de la Farul Constanţa, Tudor Băluţă.

Ionuţ Radu e de neclintit dintre buturi, iar linia de fund va rămâne, la rândul ei, nemodificată. Selecţionerul e mulţumit de modul în care a funcţionat duo-ul Radu Drăguşin-Andrei Burcă şi îşi doreşte să le ofere continuitate acestora.

În lipsă de alte soluţii, Iordănescu jr. va începe din primul minut cu Deian Sorescu în flancul stâng. Chiar dacă jucătorul de la FCSB s-a consacrat pe postul de fundaş dreapta, selecţionerul e obligat să îl titularizez pe acesta în stânga, după ce Camora, Bancu, Vătăjelu şi Ganea s-au accidentat. Apărarea va fi întregită în dreapta de fundaşul spaniolilor de la Huesca, Andrei Raţiu.

Băluţă îi ia locul lui Olaru

Potrivit jurnaliştilor de la Prosport, Darius Olaru va fi menţinut pe banca de rezerve. În locul acestuia, în prima echipă ar urma să apară Tudor Băluţă. A doua schimbare făţă de unsprezecele aruncat în luptă în Andorra ar fi Florin Tănase în locul lui Moruţan.

În urma acestor modificări, fotbalistul Parmei, Man, va trece foarte probabil în dreapta, iar Tănase va juca în partea stângă.

Iordănescu joacă în 4-3-3

Chiar dacă a fost aspru criticat de Dumitru Dragomir pentru evoluţia sa din Andorra, mijlocaşul chinezilor de la Wuhan, Nicuşor Stanciu, pare sigur de locul său în garnitura de start. Considerat unul dintre stâlpii liniei mediane, Răzvan Marin va apărea, la rândul său, din primul minut al întâlnirii găzduite de „Arena Naţională”.

Marcatorul celui de-al doilea gol al tricolorilor din disputa de sâmbătă, Denis Alibec, va fi şi de această dată vârful împins al naţionalei.

Echipa probabilă cu Belarus:

Radu – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu – R. Marin, Băluță, Stanciu – Man, Alibec, Fl. Tănase

Sursa foto: orangesport.ro

Urmăriți Playsport.ro și pe