Schimbul verii în Europa: Antoine Griezmann, înapoi la Atletico Madrid. Ce jucător vine în locul lui la Barcelona

Gabriel-Alexandru Ioniță / 14.07.2021, 21:42
Schimbul verii în Europa: Antoine Griezmann, înapoi la Atletico Madrid. Ce jucător vine în locul lui la Barcelona

Schimbul verii în Europa: Antoine Griezmann, înapoi la Atletico Madrid. Despărțirea fotbalistului francez de echipa de pe Camp Nou în această vară pare iminentă. În vârstă de 30 de ani, Griezmann a ajuns la Barcelona în 2019 chiar de la echipa antrenată de Diego Simeone. Campionul mondial în 2018 cu naționala Franței nu a reușit însă să aibă prestațiile așteptate de la el în momentul transferului. Iar oficialii Barcelonei ar dori să îl cedeze în această perioadă de transferuri.

Nu este vorba însă doar despre performanțele sportive atinse de Griezmann pe Camp Nou. Barcelona traversează o perioadă foarte dificilă din punct de vedere financiar după mandatul lui Jose Maria Bartomeu. Catalanii au depășit cu mult nivelul maxim de salarizare permis de Liga Spaniolă și nu poate momentan să legitimeze noi fotbaliști. Pentru acest lucru este nevoie să reducă semnificativ bugetul de salarii. Iar pentru a face acest lucru este nevoie să se despartă de câțiva jucători, și în special de cei cu salarii mari.

Schimbul verii în Europa: Antoine Griezmann, înapoi la Atletico Madrid. Ce jucător vine în locul lui la Barcelona

Iar Antoine Griezmann se află pe această listă. În trecut a existat interes pentru el din Premier League. S-a scris mult despre posibilitatea ca el să fie transferat de Manchester United. Se pare însă că va rămâne în cele din urmă în Spania. Sau cel puțin așa susține jurnalistul spaniol Paco Gonzalez. El a spus pentru cope.es că sunt șanse extrem de mari ca Griezmann să revină la Atletico în această vară.

Cele două rivale din La Liga sunt gata să realizeze schimbul verii în fotbalul european. Conform sursei citate, în schimbul lui Griezmann, Atletico ar urma să îl cedeze pe Camp Nou pe Saul Niguez. Mijlocașul central spaniol în vârstă de 26 de ani evoluează pentru echipa lui Simeone din 2013, când a fost promovat de la echipa secundă. Saul este un produs al marilor rivali de la Real Madrid, fiind transferat de Atletico de pe Santiago Bernabeu în 2008. El a petrecut sezonul 2013-2014 la o altă echipă din Madrid, Rayo Vallecano, fiind împrumutat de echipa roji-blanco.

Afacere benefică pentru toate părțile implicate

Aceasta ar fi genul de afacere din care toată lumea are de câștigat. Cele două echipe s-ar alege fără îndoială cu fotbaliști de mare valoare. Iar, conform știrilor din Spania, ambii fotbaliști și-ar fi dat deja acordul pentru această afacere. Antoine Griezmann ar reveni la echipa la care a arătat cel mai bun fotbal al său și, în mod evident, ar avea toate premisele să o facă din nou. De asemenea, Saul este un mijlocaș central extrem de tehnic, care însă nu se pliază foarte bine pe stilul extrem de combativ impus de Diego Simeone la Atletico. Așa, el ar beneficia de mediul propice pentru a se dezvolta, în fotbalul bazat pe posesie propus de Barcelona în mod tradițional.

De asemenea, FC Barcelona ar scăpa de salariul mare al lui Griezmann, de 13 milioane de euro pe sezon. În schimb, i-ar putea oferi lui Saul un salariu anual de 6-7 milioane de euro. Așa cum primește în prezent la Atletico Madrid. Pentru echipa de pe Wanda Metropolitano nu ar fi o problemă să îi plătească salariul lui Griezmann. Atletico Madrid are de câțiva ani o situație solidă din punct de vedere financiar.